ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5544
EURO
34,9322
ALTIN
2.444,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İSLAMİ SEMBOLLER SUÇ UNSURU OLDU

İSLAMİ SEMBOLLER SUÇ UNSURU OLDU
18.10.2021 11:44
A+
A-

5.7 milyon Müslümanın yaşadığı Fransa’da dini özgürlüklere tahammül kalmadı. Ülkede İslami semboller korku haline gelirken bu sembollerin kullanılması veya gösterilmesi suç unsuru oldu. Fransa’da sivil toplum mühendisliği öngören ve tepkilere rağmen Anayasa Konseyi’nde onaylanan “İslam Yasası” Müslüman düşmanlığına yasal dayanak oldu. Ülkedeki bu düşmanlık endişe verici.

YAFTALAMA VAR

  • Fransa’daki son durumu gazeteci Fatih Karakaya ile Strazburg merkezli Uluslararası Adalet için Eşitlik ve Barış Konseyi Genel Başkanı Ali Gedikoğlu Yeni Şafak’a değerlendirdi. “İslamcı kelimelerle yaftalıyorlar” diyen Karakaya, uygulamalar hakkında şöyle konuştu: “İş yerlerini de İslamcı etiketi altına alıyorlar. Nargile salonlarını ve barları İslamcı olarak algılıyorlar. Nargilenin İslam’la ne alakası var. Bu tür algılara giriyorlar” dedi.
  • Baskının camileri aşıp mesleklere yöneldiğini anlatan Karakaya, “Bir dönerciye baskın yapmışlar, hiçbir şeyi yok. İş yerinin üst katında ‘vatandaşın giremeyeceği bir yerde seccade vardı’ diye açıklama yapıyor. Fransa’da ‘seccade, Kuran-ı Kerim, bayrak, başörtüsü, takke, Arapça kitap, şalvar, tesbih, Muhammed ismi, namaz kılmak’ artık suç unsuru sayılıyor.” Ali Gedikoğlu da “Ayrılıkçılık yasası kanunlaştıktan sonra yoğun bir şekilde yasanın verdiği imkanlarla yaygın bir şekilde camilere baskın düzenleniyor ve kapatılıyor” dedi. Gedikoğlu, “Batı ’Allah-u Ekber’ tekbirinden bile korkar oldu. Başörtüsünü, sakalı sivriltiyorlar” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.