ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5589
EURO
34,6816
ALTIN
2.415,72
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Kabil Havalimanı’nda üst üste patlamalar

Kabil Havalimanı’nda üst üste patlamalar
27.08.2021 09:03
A+
A-

Kabil'deki bombalı saldırıların ve hızla değişen güvenlik durumunun ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, devam eden ve yüksek bir terör saldırısı tehdidi olduğu için insanları havalimanına seyahat etmemeleri konusunda uyararak, durumun hala "son derece değişken" olduğunu ve havalimanı bölgesinde bulunanların "hemen güvenli bir yere sığınmalarını ve daha fazla tavsiye beklemelerini" istedi.

“SALDIRILARA RAĞMEN TAHLİYELERE DEVAM EDECEĞİZ”

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı bölgesinde meydana gelen patlamaların ardından acil durum komite toplantısını (COBRA) düzenleyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Afganistan’daki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Johnson, havalimanı bölgesindeki “barbar” terör saldırısına rağmen İngiltere’nin Afganistan’dan tahliyelere devam edeceğini belirtti. Johnson, Birleşik Krallık güçlerinin bu saldırılara bir cevap olarak, operasyonları yarıda kesmeyeceğini ifade etti.

TALİBAN’DAN KINAMA

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid yaptığı açıklamada, Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen çifte bombalı saldırıyı kınayarak, patlamaların ABD ordusu tarafından kontrol edilen bir bölgede gerçekleştiğini aktardı. Mücahid, “İslam Emirliği, halkının güvenliğine ve korunmasına çok dikkat ediyor ve kötü çevreler kesinlikle durdurulacak” dedi.

DAKİKA DAKİKA AFGANİSTAN’DAKİ SON DURUM

22.50 Afganistan’ın başkenti Kabil’de 6. patlama meydana geldi.

22.45 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Afganistan’daki durumu görüşmek üzere 30 Ağustos Pazartesi BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 5 daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya’nın temsilcileri ile bir araya gelecek.

22.25 CENTCOM Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, “Bu korkakça saldırıyla kimin ilişkili olduğunu belirlemek için şu anda çok sıkı çalışıyoruz ve onlara karşı harekete geçmeye hazırız 7/24 onları arıyoruz” dedi.

22.20 Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen bombalı saldırı sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan terör örgütü DEAŞ üstlendi.

22.00 Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Lavrov, Abdullahiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İki bakanın, görüşmelerinde özellikle Afganistan’daki mevcut durumu ele aldığı belirtilen açıklamada, “Moskova ve Tahran’ın benzer yaklaşımlara bağlılığı, Afgan siyasi güçler için barışçıl diyaloğu ve Afganistan’da kapsayıcı bir hükümetin kurulmasını savundukları” vurgulandı.

21.40 ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Naftali Bennett arasında bugün Beyaz Saray’da düzenlenmesi beklenen ikili görüşme, Kabil’deki terör saldırıları nedeniyle yarına ertelendi.

Kirby, “Kabil Havalimanı’nın dışında bir patlama olduğunu teyit edebiliriz. Şu anda kayıplar belirsiz. Elimizden geldiğince ek ayrıntılar sağlayacağız” şeklinde twit attı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’ın patlama ile ilgili bilgi aldığı belirtildi.

TALİBAN: 13 KİŞİ ÖLDÜ

Taliban’dan yapılan açıklamaya göre Kabil Havalimanında meydana gelen patlama sonucu aralarında Taliban mensuplarının da olduğu 13 kişi hayatını kaybetti.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: ZAYİAT YOK

Milli Savunma Bakanlığınca, Kabil Havaalanı dışında iki patlama meydana geldiği, Türk birliğinde herhangi bir hasar, zayiat olmadığı bildirildi.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur.” bilgisine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.