ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Mahir Ünal, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Çekilmesini Değerlendirdi

Mahir Ünal, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Çekilmesini Değerlendirdi
21.03.2021 19:35
A+
A-

İstanbul Sözleşmesi tartışmalarının sadece Türkiye'de olmadığını belirten Ünal, küresel aklın cinsiyetsizleştirme, milliyetsizleştirme ve dinsizleştirme adına İstanbul Sözleşmesi'ni kullandığını belirterek şu ifadeleri kullandı.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Türkiye, 2011 yılında imzaladığı 2014 yılında da yürürlüğe koyduğu İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi muhalefet tarafından eleştirilirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kanal 7 ekranlarında Başkent Kulisi programında hem sözleşme ile ilgili hem de gündeme ilişkin diğer soruları yanıtladı.

İstanbul Sözleşmesi tartışmalarının sadece Türkiye’de olmadığını belirten Ünal, küresel aklın cinsiyetsizleştirme, milliyetsizleştirme ve dinsizleştirme adına İstanbul Sözleşmesi’ni kullandığını belirterek şu ifadeleri kullandı;

KÜRESELCİLERLE ULUS DEVLETLERİ ARASINDA ÇATIŞMA VAR

İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili fotoğrafa bakalım ve geriye dönük tartışmalara bakalım. Sanki bu mesele sadece Türkiye’de oluyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Küresel salgınla birlikte şu anda Küreselcilerle, değer temelci Ulus devletler arasında bir mücadele var. Üç eğilim var, cinsiyetsizleştirme, milliyetsizleştirme ve dinsizleştirme… Bu üç şeyi küresel akıl, dünyadaki savaşların kaynağı olarak görüyor ve bunların ortadan kaldırılmasına yönelik bir süreç var.

SADECE TÜRKİYE TARTIŞMIYOR

LGBT bireylerin haklarını değil cinsiyet düşmanlığını ve orada biriken nefreti konuşuyoruz.

Öyle bir hava oluşturuluyor ki, kadını ve kadını korumaya yönelik yasal düzenlemeler İstanbul Sözleşmesi haricinde yok. Kades uygulaması başta olmak üzere, anayasada belirtilen maddeler var…

POLONYA YASAL SÜRECİ BAŞLATTI

İstanbul Sözleşmesi sadece Türkiye’de tartışılmıyor. AB içinde altı ülkede yasallaşmadı. Polonya yasal süreci başlattı. Çekilme gerekçesi olarak Polonya, “LGBT topluluğunun kendi cinsiyet anlayışını dayatmak için İstanbul Sözleşmesi’ni kullanıyor.” dedi. Bu sözleşme ile kendi cinsiyet anlayışını topluma dayatmaya çalışan bir durum oluştu.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.