ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5885
EURO
34,7950
ALTIN
2.509,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Muhammed Emin Saraç Hoca vefat etti

Muhammed Emin Saraç Hoca vefat etti
20.02.2021 00:43
A+
A-

Türk-İslam dünyasının saygıdeğer şahsiyeti Muhammed Emin Saraç hayatını kaybetti. Mümtaz ilim insanı YÖK Başkanı Yekta Saraç ve işadamı Fatih Saraç’ın babaları hocaların hocası olarak tanınan Emin Saraç bir süre önce koronavirüse yakalanmış sonrasında tedavi görmüştü. Saraç'ın cenazesi Pazar günü öğle namazına müteakip Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası defnedilecek. Saraç'ın vefatı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis Başkanı Şentop taziye mesajı yayınladı

Türk-İslam dünyasının saygıdeğer şahsiyeti, hadis alimi Muhammed Emin Saraç vefat etti. YÖK Başkanı Yekta Saraç ve işadamı Fatih Saraç’ın babaları, hocaların hocası ve son Osmanlı alimi olarak tanınan Muhammed Emin Saraç bir süre önce koronavirüse yakalanmış ve tedavi görmüştü. Saraç, bu akşam vefa etti. Saraç'ın cenazesi Pazar günü Fatih Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

CUMHURBAŞKANI'NDAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taziye mesajında, "Ömrünün her safhasında rızayı ilâhî için gösterdiği büyük gayretlere şahitlik ettiğimiz, çok kıymetli İslâm âlimi Muhammed Emin Saraç hocamıza Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Muhterem hocamızın mekânı cennet, makamı âlî olsun." ifadelerini kullandı.

Muhammed Emin Saraç kimdir?

Muhammed Emin Saraç, 1931 yılında Tokat´ın Erbaa ilçesinde doğdu. Dedesinin yanında 6 yaşında Kur'ân-ı Kerîm'i hatmederek hafızlığa başladı.

M. Emin Saraç, 1940–43 yıllarında Niksar-Merzifon'da mukabeleler okudu. 1950'den sonra Ali Haydar Efendi'nin teşvikiyle Mısır'a, kendi deyimiyle "İlim hicreti" için gitti.

Mısır'a giden M. Emin Saraç, El Ezher Üniversitesi'ne kaydolmak için sınavlara girdi. Burada 9 yıl eğitim aldı. M. Emin Saraç, El Ezher diplomasının Türkiye'de geçersiz kılınmasına rağmen Mısır'da 9 yıl kalarak eğitimine devam etti.

M. Emin Saraç, 1958 yılının sonunda kardeşi Osman ile İstanbul'a döndü. Döndükten 6 gün sonra yeni bir teklifle ilim hayatına devam etme fırsatı buldu. Dönemin İstanbul İmam Hatip Lisesi müdürünün daveti üzerine hocalık yaptı.

2 binden fazla öğrenci yetiştirdi

M. Emin Saraç, 1960'lı yıllarda zorunlu askerlik görevini yerine getirdi.

M. Emin Saraç, Osmanlı ulemasının müstakîm çizgisini takip etti. İhlas ve takvası, samimiyet ve şahsiyeti, edeb ve ahlakı ile sadece Türkiye'de değil, dünya çapında takdir edilen bir âlim oldu. 2 binden fazla öğrenci yetiştirdi.

Saraç, yurtdışındaki ilim meclislerinde defalarca Türkiye'yi temsil etti. Mısır, Suriye, Ürdün, Filistin, Kuveyt, Hindistan, Pakistan ve diğer İslam ülkeleriyle ilmî irtibatını devam ettirdi. Yurt dışından gelen İslam âlimlerinin ilk aradıkları kişi oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.