ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3373
EURO
34,9659
ALTIN
2.325,93
BIST
9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Nikos Anastasiadis, Türkiye Osmanlı gibi davranıyor

Nikos Anastasiadis, Türkiye Osmanlı gibi davranıyor
21.07.2020 18:29
A+
A-

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis tarafından okunan açıklamasında, 1974 Barış Harekatı’nın yıldönümü nedeniyle değerlendirmelerde bulundu.

Alakasız 'Osmanlı otokrasisi' açıklaması

Anastasiadis açıklamasında, Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleriyle bölgede artan gerilim sonrası, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesini ve Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünü bahane ederek Türkiye aleyhinde kararlı bir politika uygulanması gerektiğini ifade etti.

Anastasiadis, izlenecek kararlı politikayla Türkiye’nin “Osmanlı otokrasisi” gibi davranmasının önüne geçilebileceğini söyledi.

"Yatıştırma politikası Türkiye karşısında işe yaramıyor'' 

Yatıştırma politikasının Türkiye karşısında işe yaramadığını ve istenen sonuçları vermediğini belirten Anastasiadis, bunun denendiğini ve başarısız olduğunu savundu.

Anastasiadis, bu durumun önlenmesinin tek yolunun, uygun tedbirler vasıtasıyla Türkiye’ye net mesajlar verecek ve Türkiye’nin, “Osmanlı otokrasisinin rahat hareket edebildiği 18’inci yüzyıldaymış gibi devam edemeyeceği” anlayışını nüfuz edecek kararlı bir tutum benimsenmesi olduğunu kaydetti.

Anastasiadis ayrıca, diyaloğun yeniden başlamasına hazır olduğunu yineledi.

Anastasiadis, açıklamasında Türk yetkililer ile Kıbrıs Türk toplumundaki bazı kişilerin, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine ve Yunanistan ile ilgili faaliyetlere de değindi.

“Biz acı çekiyoruz, bazıları kutluyor'' 

Anastasiadis açıklamasının devamında KKTC’deki kutlamalara değinerek, “Biz bugün acı çekiyoruz, bazıları da kışkırtıcı şekilde kutlama yapıyor ve bayram ediyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, “15 Temmuz 1974’teki Cunta darbesini bahane ederek Kıbrıs Cumhuriyeti egemen devletine ait toprakların yüzde 37’sini işgal ettiğini ve bu işgaline hâlâ devam ettiğini” iddia eden Anastasiadis, 165 binin üstünde Rum’un yerinden edildiğini, binlercesinin öldürüldüğünü ve 1500’den fazlasının da kaybolduğunu belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.