ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Robotlar İşsizliği Artıracak

Robotlar İşsizliği Artıracak
21.12.2019 19:26
A+
A-

İstanbul Teknik Üniversitesi Yatırım Kulübü tarafından düzenlenen Trendler Zirvesi, ‘Geleceğe Adaptasyon’ konu başlığı ile gerçekleşti. Sputnik’in medya sponsoru olduğu etkinlik İstanbul Ayazağa’da Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde katılımcılarıyla buluştu.

Zirvede konuşma yapan Strateji ve İnovasyon Danışmanı Mustafa İçil, yapay zekanın gelecekte geliştirilen teknolojilerle işsizliği tetikleyeceğini belirterek “Bugün kullanılan yapay zeka zayıf. Bunun güçlenmesi için 30 yıl gibi bir süre ön görüyorlar. Bir gün bu yazılımların geliştiğini elbet göreceğiz. Bizim yapay zekanın gelişmesinden değil, yapay zekanın getirilerinden korkmamız gerekiyor.

Bunlardan bir tanesi ekonomik getiriler. Ben ‘yapay zeka işsizlik getirecek ama yeni iş kolları da doğuracak’ görüşüne katılmıyorum. Ürkütmek istemem ama yapay zeka kesinlikle işsizlik doğuracak. Gerçek şu ki; şu anda mavi yakalılar için bu durum oluştu bile. Fabrikalar, karanlık fabrikalar. İçinde işçi olmadan üretim yapıyorlar. Şu anda beyaz yakalılar için bu risk yok. Ama ileride bu işler için de böyle bir durum oluşacak” dedi. 

İçil “Korkmamız gereken bir diğer konu da, güvenlik. Yapay zeka güvenliği sağlamak için kullanıldığı gibi bunu kırmak için de kullanılıyor. Yapay zekanın iyi amaçlarda kullanılması için tedbirler alınması gerekiyor. Diğer bir konu ise, etik konusu. İlerleyen zamanlarda yapay zekanın karar verebilecek duruma gelmesiyle bazı kanunların, kararnamelerin yeniden oluşturulması gerekecek. Zira, insan gün içinde refleks ile kararlar verirken, yapay zeka milisaniyeler içerisinde bilinçli olarak karar verecek” diye ekledi.

Sputnik

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.