ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Rus Basını Yazdı: Türkiye’ye İhtiyaç Var

Rus Basını Yazdı: Türkiye’ye İhtiyaç Var
30.06.2021 16:32
A+
A-

Rus gazetesinde, Türkiye-ABD ilişkilerine dair önemli bir analiz yazısı kaleme alındı.

NATO‘nun bütünlüğünü sürdürmesinde Türkiye‘nin büyük katkısının olduğunu yazan Rus basını, ABD’nin Rusya, İran, Çin ve Avrupa Birliği’ne karşı güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı.

Analiz yazısında Türkiye’nin tüm Müslümanların koruyucusu konumuna geldiği belirtildi.

Fransa ve Yunanistan’ın Türkiye ile olan ilişkilerinin olumlu bir atmosfere girdiğine işaret eden Rus basını, “ABD Başkanı Biden, Avrupalı müttefikleriyle birlikte Türkiye ile yaşanan gerilim seviyesini düşürmeye çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA’YA KARŞI İHTİYACI VAR

Amerika’nın Rusya Federasyonu’nu kontrol altına almak için güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı var. Güney Kafkasya’da sorunlar yaratarak Moskova’yı Avrupa meselelerinden uzaklaştırmak ve Kırım, Volga bölgesi ile Sibirya’da “yumuşak güç” aracılığıyla çalışmalar yürütmek için Türkiye’ye ihtiyacı var.

ÇİN’E KARŞI

Amerika’nın Çin’e karşı güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı var. Bu nedenle Ankara’nın Çin Halk Cumhuriyeti’nin arka bahçesi olan Orta Asya’daki yumuşak gücünü destekleyebilir.

İRAN’A KARŞI

Amerika’nın İran’a karşı güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı var. Savaşması için olmasa da, Azerbaycan ve İran’daki Türkler’in Türkiye ile olan bağları düşünülünce, ABD’nin Türkiye’ye ‘yumuşak güç’ için ihtiyacı var.

AVRUPA’YA KARŞI DA ETKİLİ

Amerika’nın Avrupa’ya karşı da güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı var. Evet, Biden Eski Dünya ülkelerine yaklaşımını değiştirdi ve Trump’ın aksine AB’yi açıkça hedef almıyor.

Bununla birlikte Avrupa’ya, Birleşik Devletler olmadan, zayıf ve savunmasız olduğu sürekli olarak hatırlatılmalıdır. Bu nedenle gündeme getirilen Rus tehdidinin yanı sıra, AB’ye ‘Türkiye’nin de bir tehdit olarak’ gösterilmesi ABD’yi, AB için daha kıymetli hale getirecektir.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.