ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3411
EURO
35,0201
ALTIN
2.321,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hüseyin Velioğlu ile Ali Hamaney arasında geçen diyalog

Hüseyin Velioğlu ile Ali Hamaney arasında geçen diyalog
03.01.2021 19:11
A+
A-

Abdulhakim Velioğlu İran’ın Şiileştirme politikaları ve Sünni Müslümanlara bakışını şu sözlerle ifade etmiş, “Bizzat merhum amcam 90’larda İran’dan geldiğinde, ‘Şia ile vahdetimiz var. Bu vahdetimiz kırılgandır. Pek de samimi dayanaklara dayanmıyordu.’ diyordu.

Hüseyin Velioğlu, “Çünkü İran Ehl-i Sünnet’e karşı samimi değildir. Ben bu samimiyetsizliklerini birebir Ayetullahlarla konuşurken öğrendim. Yıllar sonra beni İran’a bir daha davet ettiler. Ben ve birkaç arkadaşım gittik. Ben ve cemaatimi Şii olmaya davet ettiler ancak ben kabul etmedim. Aramızda bu konuda tartışma çıkınca ben dedim ki: ‘Ben kendim Ehl-i Sünnet’i kabul ettim. Hak kabul ettim. Mezhep olarak da İmam Şafii’nin mezhebini hak olarak görüyorum dedim. O zaman ben sizi Ehl-i Sünnet’e davet ediyorum. Buyrun siz gelin bizim mezhebimize ve sünnetimize tabi olun ya da herkes kendi inandığı gibi yaşasın. Kardeşliğimiz bu boyutta devam etsin’ deyince Ali Hamaney bana dedi ki, “Hüseyin, Hüseyin! Sen 12 imamı kabul etmezsen Şia’yı kabul etmezsen ve Şia’yı hak bilmezsen, bize tabi olmazsan, bizim mezhebimize geçmezsen bize kardeşim desen bile bizim nezdimizde sen kâfirsin!” Abdulhakim Velioğlu bu sözleri amcasının ağzından duyduğunu ifade etti.

Yeğeninin aktardığına göre Hüseyin Velioğlu, defalarca İran’a gidip geldiğini, Tahran gibi büyük bir şehirde sadece bir tane Sünni mescidi gördüğünü ve onun da bir bodrum katında olduğunu ve pislik içerisinde olduğunu Cuma namazları için de oraya gidip gelmek zorunda olduğunu dile getirmiş.

Hüseyin Velioğlu İran’ın Şii politikalarını ve Sünni düşmanlığını şu sözlerle ifade etmiş, “Ben orada anladım ki Şia bize karşı samimi değil. Şia ikiyüzlüdür. Şia sırtlandır. Şia PKK’ya ve diğer batıl örgütlere verdiği desteğin 40ta 1’ini bize vermedi. Aslında onun amacı ve gayesi bizim sırtımızdan Şiileştirmekti.”

Haksöz 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.