ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5357
EURO
34,8936
ALTIN
2.486,79
BIST
9.564,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Sünniler, Hristiyanlar ve Yahudiler bu zaferin önünde duramadılar

Sünniler, Hristiyanlar ve Yahudiler bu zaferin önünde duramadılar
10.01.2022 04:06
A+
A-

Haşdi Şabi’ye bağlı silahlı gruplar, 3 Ocak 2020’de İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin, 16 Ekim 2017’de Kerküğün işgal edilmesi ile ilgili bir videosunu sosyal medyada yayınladı.

Kerkük’e dair ibretlik bir itiraf..
İran güdümlü Haşdi Şabilerin Kerkük’e girmesi sonrası İran Kudüs Gücü K. Süleymani: “Şiiler kazandı. İnanın bana doğudan batıya dünyanın yer yerinde Sünniler, Hristiyanlar ve Yahudiler bu zaferin önünde duramadıysa bu, Allah’ın kararıdır!”

Kasım Süleymani’nin söz konusu videoda Haşdi Şabi komutanlarıyla birlikte oturduğu ve önünde Kerkük’ün askeri-güvenlik haritası olduğu görülüyor. Arapça konuşan Süleymani, videoda şunları dile getiriyor: “Şiiler kazandı. İnanın bana; doğudan batıya dünyanın yer yerinde Sünniler, Hristiyanlar ve Yahudiler bu zaferin önünde duramadıysa bu, Allah’ın kararıdır.”

Süleymani’nin yanındaki biri ise, “Hacı, İsrail projesi iki saat içinde çökertildi. Bu, büyük bir İsrail projesiydi” diyor. Bir diğeri ise “Bu büyük bir başarıdır” diyerek, “başarının” savaş ve hasar olmadan elde edildiğini savunuyor.

Söz konusu videonun içeriğine bakıldığında Kasım Süleymani’nin o zamanki Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) yetkilileriyle yaptığı bir anlaşmadan sonra konuştuğu ve 16 Ekim için “Allah’ın bir lütfu” olarak bahsettiği anlaşılıyor.

KASIM SÜLEYMANİ KİMDİR?

Kasım Süleymani’yi 1979’da katlettiği, vahşice kurşuna dizdiği KÜRTLERE sorun!

(Kıyama destek veren ve özerklik sözü verildiği halde verilmemesi üzerine gösteri ve eylem yapan 30.000 Kürt kurşuna dizilmişti.)

Kasım Süleymani’yi Halep’te katledilen kundaktaki bebeklere sorun!

Kasım Süleymani’yi Doğu Guta’da açlıktan ölen yavrulara sorun!

Kasım Süleymani’yi İdlib’de soğukta donup ölen minik kardelenlere sorun! Kasım Süleymani’yi çadır kentlerde tir tir titreyen çocuklara sorun! Kasım Süleymani’yi yalın ayak karda ve çamurda geceleyen muhacirlere sorun! Kasım Süleymani’yi Esad zindanlarında namusu talan edilen bacılara sorun! Kasım Süleymani’yi ABD komutanlarıyla birlikte Musul’da yaşattığı dramlara sorun! Kasım Süleymani’yi Müslüman esirlere işkence edip, “Esad Ekber” dedirten Şebbihalara verdiği desteğe sorun! Kasım Süleymani’yi Müslümanların kafasını kesen Haşdi Şabi’ye sorun! Kasım Süleymani’yi kan içici vampir Ebu Azrail’e sorun.! Kasım Süleymani’yi kâfir Moskof Rus’a sorun! Kasım Süleymani’yi 2017’de Kerkük’te Haşdi Şabi’lerle birlikte üzerine bombalar yağdırdığı Kürtlere sorun!Evet, İran’ın Suriye ve Irak’taki kasabı, ABD tarafından vurulmuş!

NİYE SEVİNİYORUZ ? Biz ABD kuklası mıyız?Bu alıntıdan sonra kişisel kanaatimi paylaşmak isterim… Defaatle tekrar ediyorum…

Filler tepinirken otlar ezilir.

Biz zalimin eliyle bir başka zalim cezalandırılırken ezilen otlara acıyorum… Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesi sosyal medyada gün boyunca işlenip durdu…

Konuyla ilgili aklı selim paylaşımlar az da olsa yok değil.

Onlardan biri, Diyaettin Uysal paylaşımı; “Feyleq ül Quds/Kudüs ordusu” komutanı Kasım Süleymani, Haşd-i Şa’bi konvoyuna yapılan saldırıda öldü. -İran ve Irak’taki Şiiler/Haşdi Şa’bi için büyük bir komutan, büyük bir kahraman.

Ama Irak’taki Sünniler için, özellikle Musul’da Amerika askerleriyle aynı karede yer aldığı ve Kerkükte katlettiği Kürtlerden dolayı Iraklı Sünni Kürtler için bir katil, bir canavar… Suriye’deki iç savaş boyunca Suriye rejiminin ve Esed’in yanında yer alması hasebiyle rejim yanlısı olanlar için büyük bir kahraman, büyük bir komutan. Ama muhaliflere göre, Esed’in Şebihalarıyla beraber en barbar en vahşi katliamlara imza atan bir katil, bir cani/canavar. Aramızdaki derin ihtilaflardan dolayı bakışlarımız değişse de, değişmeyen/değişmeyecek olan bir şey var…

O da; İLAHİ ADALET…

Hamza Atlı

Yorumlar
  1. Ahmet algu dedi ki:

    Nejdet Demirel dogrusu bukadar sia dusmaniligi yapmaniza sasmiyorum cunku bildim bileli sialara karsi sizde dusmanlik var sizde yani sizler icin sia muslumanlar israilden daha telikeli .