ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3184
EURO
35,0487
ALTIN
2.307,01
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Taliban’a hava saldırısı

Taliban’a hava saldırısı
20.09.2020 01:06
A+
A-

Afganistan hükümeti ile Taliban arasındaki barış görüşmeleri devam ederken, Taliban'a ait bir üsse hava saldırısı düzenlendi.

Afganistan'ın kuzeydoğusunda yer alan Kunduz'daki bir Taliban üssüne Afgan Ulusal Savunma ve Güvenlik Kuvvetleri (ANDSF) tarafından hava saldırısıyla ilgili Afganistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Taliban savaşçıları bu sabah Kunduz ili Han Abad ilçesine bağlı Nikapaye Sayed Ramazan bölgesinde ANDSF mevzilerine saldırdı. ANDSF saldırıyı ‘aktif savunma' prosedürlerine uygun olarak durdurdu. Qari Abdulrazeq ve Mawlawi Abbas adlı iki komutan dahil 30'dan fazla Taliban öldürüldü. Operasyonlar sonucunda aralarında Faizani ve Qari Ebrahim adlı iki komutanın da bulunduğu 8 kişi yaralandı” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, ayrıca 4 araç, 8 motosiklet ile çok sayıda silah ve mühimmatın imha edildiğini aktarırken, ilk tespitlere göre sivillerde veya Afgan güvenlik personelinde herhangi bir kayıp ve zarar olmadığını açıkladı. Bakanlık, sivil kayıpların olduğuna ilişkin raporlar hakkında ise, “ANDSF sivillere zarar verme iddialarını ciddiye alır ve bu iddialar soruşturulacaktır” şeklinde cevap verdi.

Taliban: Afgan Hükümet 23 sivili katletti

Taliban tarafından yapılan açıklamada ise, hükümetin düzenlediği hava saldırısında içerisinde kadın ve çocuklarında bulunduğu toplam 23 sivilin katledildiği iddia edildi. Açıklamada, “Kabil yönetimine ait uçaklar sivil halkın evlerini hedef alarak vahşice bombalar yağdırdı. Oysa bölgede herhangi bir hareketlilik ya da silahlı kişi yoktu'' denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.