ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4847
EURO
34,5827
ALTIN
2.482,13
BIST
9.566,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Tokayev, Rusya’nın Nişanı’nı kabul etmedi

Tokayev, Rusya’nın Nişanı’nı kabul etmedi
19.06.2022 14:22
A+
A-

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in, başkanlık görev süresinin sonuna kadar hem Kazak hem de yabancı ülkerden verilecek hiçbir ödülü ya da madalyayı kabul etmemeye karar verdiği açıklandı.

Haberi, Tengrinews ajansı Cumhurbaşkanı’nın basın sözcüsü Ruslan Jeldibay’a dayanarak duyurdu.

Daha önce, Kazakistanlı siyaset bilimci Yerbol Yedilov, Telegram kanalında Moskova’nın Tokayev’e, Rus devletinin en önemli madalyalarından olan Aleksandr Nevski Nişanı vermeyi teklif ettiğini söylemişti.

İddiaya göre, “Kazakistan Cumhurbaşkanı Putin’e bu onur için teşekkür etti, ancak devlet başkanı statüsünde ne yerli ne de yabancı ödülleri kabul etmemeye karar verdiğini söyleyerek ödülü reddetti.”

Kremlin sözcüsü Peskov ise, “herhangi bir mdadalya verilmesi kararı olmadığını” söyleyerek duruma açıklama getirdi.

M. Komsomolets’in haberine göre Yediov, “Aynı nedenle, yakın zamanda Bişkek’e yaptığı bir ziyaret sırasında Tokayev, Kırgızistan’ın en yüksek nişanı olan Manas ödülünü de reddetti” dedi.

Tokayev’in basın sekreteri Ruslan Jeldibay, bu bilgiyi doğruladı.

Cuma günü Tokayev, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’na (SPIEF) katılıp Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte sahneye çıkmıştı.

Tokayev’in Putin’in huzurunda “Donetks ve Lugansk halk cumhuriyetlerini tanımayacağını” söyemiş ve Rusya Devlet Duması’ndan bazı milletvekilleri bunu “meydan okuma” olarak nitelendirerek tepki göstermişti.

Tokayev, “Ulusların kendi kaderini tayin hakkı ilkesini takip ederseniz, dünyada beş yüzden fazla devlet oluşur ve bu kaosa yol açar” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.