ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3400
EURO
35,0909
ALTIN
2.239,60
BIST
8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Yunan Basını: Atalarını Ziyarete Geldi!

Yunan Basını: Atalarını Ziyarete Geldi!
22.09.2021 16:13
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Atina’ya ziyaret gerçekleştirmişti. Atina’da Kiryakos Miçotakis başta olmak üzere bir dizi siyasi ile görüşmeler gerçekleştiren İmamoğlu’nun bu ziyareti Yunan medyasında da geniş yankı uyandırdı.

İmamoğlu’nun ziyareti ile ilgili Yunan Greek City Times gazetesinden Paul Antonopoulos, dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 

“ATALARINI ZİYARETE GELDİ”

Ziyareti sırasında tartışmalı ifadelerde bulunan İmamoğlu ile ilgili Greek City Times’ın Atina müdürü Paul Antonopoulos,dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.  Antonopoulos “Bugün İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, atalarının binlerce yıl önce Atina’da inşa ettiği eserleri ziyaret etti” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU YERE GÖĞE SIĞDIRAMADILAR

Yunan Kathemirini ise İmamğlu ile bir röportaj yaparak “Türkiye için büyük hayali olan bir belediye başkanı” ifadelerini kullandı.

Kathemirini’de yer alan mülakatta İmamoğlu için “AK Parti’yi mağlup eden ilk siyasetçi”, “Türkiye’de en çok tartışılan muhalefet figürü”, “Akşener’in Fatih’e benzettiği adam” övgüleri yer aldı.

YUNANİSTAN’A ŞİKAYET

Türkiye’deki medyayı hedef alan İmamoğlu’nun, erken seçimi muhalefetin istediğine değinmedi. 

mamoğlu, Türk medyasını hedef alarak, Türkiye’de bir yönetim sorunu varmış gibi göstermeye çalışarak şunları söyledi:

“Planlarım, İstanbul’a, 16 milyona en iyi ve en adil hizmeti vermek üzerine. Şehrime ve ülkeme her alanda örnek hizmet vermek. İstanbul’u sağduyuyla yönetmek ve İstanbul’un en başarılı ve demokratik belediye başkanı olmak. Hükümete yakın Türk medyası zaten bu konuyu gündeme getirmeyi seviyor. Yunanistan’ı bu boş tartışmalarla rahatsız etmeyelim. Ama şunu söylemeden edemeyeceğim. Cumhurbaşkanına yakın gazetecilerin ve medyanın seçimlere daha uzun bir süre varken her gün cumhurbaşkanı adayı tartışması çıkarması, aslında ülkede bir yönetim sorunu olduğunun itirafıdır.”

HABER 7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.