ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yunanistan’da Davutoğlu sevinci

Yunanistan’da Davutoğlu sevinci
14.12.2019 20:32
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’nin karşısına çıkan herkesi kahraman ilan eden Yunan medyasının son umudu Ahmet Davutoğlu oldu… İstanbul Belediye Başkanı seçilince “Erdoğan’ı tahttan indirecek adam” ilan edilen Ekrem İmamoğlu’nun papucu dama atılırken, Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi için “Erdoğan rejimini tehdit edecek bir parti.

IMG_20191214_203511

Eski ekonomi Bakanı Ali Babacan da orada. Yeni partinin oy oranının yüzde 8’lere ulaştığı konuşuluyor” ifadeleri kullanıldı. Yunan medyası, 2014-2016 yılları arasında Başbakan olarak görev yapan Davutoğlu’nun profesör olduğunu vurgulayarak, akademisyen kimliğini öne çıkardı.

“Yeni umut” Davutoğlu için Komşu basınında dillendirilen bir diğer sav ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yürüttüğü dış politikanın mimarı olduğu yönünde… Davutoğlu’nun Stratejik Derinlik adlı kitabından yola çıkarak, Yeni Osmanlıcılık adı verilen, Osmanlı Devleti’nin eski toprakları olan Ortadoğu ve Balkan ülkeleriyle ilişkileri geliştirmeyi hedefleyen bu akımın asıl sahibinin Erdoğan değil, Davutoğlu olduğu yazıldı. Görünen o ki, daha önce Selahattin Demirtaş, Abdullah Gül, Ekrem İmamoğlu gibi isimleri sahiplenen ancak beklediğini bulamayan Yunan siyasi aklı, bu sefer tüm kartlarını Ahmet Davutoğlu için oynatacak gibi gözüküyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.