ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

ABD, ÇİN’İ KIZDIRDI

ABD, ÇİN’İ KIZDIRDI
26.05.2021 21:27
A+
A-

ABD Ordusu, bölgedeki tehditlere her zamankinden daha hızlı tepki vermek için Japonya'da yeni bir Patriot füze depolama tesisi açtı.

Japonya, Okinawa’da dünyanın en son teknolojiye sahip, hızlı tepki veren Patriot Füze Tesisi’ni açtığını bildirdi.

Töreni, tesisi kullanacak olan 1. Tabur, 1. Hava Savunma Topçu komutanı Albay Rosanna Clemente ve ABD Ordusu Mühendisler Birliği – Japonya Bölge komutanı Albay Thomas J. Verell, gerçekleştirdi.

Yaklaşık 1.700 metrekarelik tesis, ayrı füze bataryalarını destekleyebilen iki ana binadan oluşuyor ve son teknoloji bir soğutma ve nem izleme sistemi içeriyor. SSFM International Inc. tarafından tasarlanan ve Nishimatsu Construction Co., Ltd. tarafından sözleşme yapılan bina, Japonya’da en son geliştirdiği inşaat tekniklerini kullanan ilk bina oldu.

ABD’den 105 adet F-35 savaş uçağı satışına onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Japonya’ya 23,11 milyar dolar değerinde 105 adet F-35 tipi 5’inci nesil savaş uçağının satışına onay verdi.

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan açıklamada, “Dışişleri Bakanlığı, Japonya’ya Dış Askeri Satış kapsamında 23 milyar 11 milyon dolar değerinde 105 adet F-35 Müşterek Taarruz Uçağı ve ilgili ekipmanlarının satışına onay verilmesine karar verdi.” denildi.

Açıklamada, satış paketinde 63 konvansiyonel kalkış ve iniş yapabilen F-35A, 42 kısa mesafe kalkış ve dikey iniş yapabilen F-35B tipi savaş uçağının yanı sıra 5 adet yedek F-35 motorunun bulunduğu kaydedildi.

Bu satış gerçekleştiği takdirde, Suudi Arabistan’a 2010 yılında yapılan 29 milyar dolarlık askeri satıştan sonra ABD tarihindeki en büyük satış olacağı bildirildi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.