ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ABD – RUSYA İSTİHBARAT ŞEFLERİ ANKARA’DA GÖRÜŞTÜ

ABD – RUSYA İSTİHBARAT ŞEFLERİ ANKARA’DA GÖRÜŞTÜ
15.11.2022 08:01
A+
A-

Beyaz Saray, ABD – Rusya istihbarat şeflerinin Ankara’da görüştüğünü açıkladı.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns’ün, Ankara’da Rus mevkidaşıyla görüştüğü bildirildi.

Pazartesi günü Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada CIA Başkanı’nın, Rusya’ya olası nükleer güç kullanması durumunda doğabilecek sonuçları aktarmak üzere Rus dış istihbarat servisi SVR’nin başkanı Sergey Narişkin ile görüştüğü belirtildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rus haber ajanslarına yaptığı açıklamada, ABD ile Rusya arasında görüşme olduğunu doğruladı, ancak katılımcılar ve tartışılan konulara dair ayrıntı vermedi.

Bu görüşme, 24 Şubat’ta başlayan Ukrayna-Rusya savaşından bu yana ABD ile Rusya arasında bilinen ilk üst düzey yüz yüze görüşme olarak ifade ediliyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’nden yapılan açıklamada, “Rusya’nın nükleer silah kullanmasının ve stratejik istikrara yönelik riskler” konusunda mesaj iletildiği kaydedildi.

Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna ile savaşta ülkesini savunmak için nükleer silahlara da başvurabilecekleri tehdidinde bulunmuş ve “blöf yapmadığını” vurgulamıştı.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, “Başta nükleer risk ve stratejik istikrar riskleri olmak üzere, risk yönetimi konusunda Rusya ile iletişim kanallarımız olduğu konusunda hep açık olduk” diye konuştu. Sözcü, “Bu çaba kapsamında, Bill Burns Rus istihbaratından mevkidaşı ile görüşmek üzere bugün Ankara’da” dedi.

Reuters haber ajansının haberine göre, isminin açıklanmaması şartıyla konuşan bir yetkili, Ukrayna’daki savaşla ilgili bir anlaşmanın da konuşulmadığını, Burns’ün “herhangi bir müzakerede bulunmadığını” ve Rusya’da tutuklu Amerikalılar konusunu da gündeme getireceğini söyledi.

ABD, Ukrayna savaşıyla ilgili olarak Rusya ile ‘gizli görüşmeler’ yapıldığını daha önce doğrulamıştı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Washington ile Moskova arasındaki iletişim kanallarının Ukrayna’daki savaşa karşın açık olmaya devam ettiğini söylemişti.

BBC News

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.