ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

AfD partisi, yine göçmenleri hedef aldı

AfD partisi, yine göçmenleri hedef aldı
07.08.2021 14:32
A+
A-

Almanya’da aşırı sağcı AfD partisi, yine göçmenleri hedef aldı.

Dresden’deki AfD kongresinde yayımlanan seçim manifestosunda, COVID-19 kısıtlamalarının sona ermesi, göç konusunda daha sert bir politika izlenmesi ve AB’den çıkış için kampanya yapılması yer aldı.

26 Eylül’deki Almanya seçimleri öncesinde stratejisini belirleyen parti, İslam ve göçmen karşıtı politikası ile biliniyor.

Aile birleşimine sadece istisnai durumlarda izin verilmesini kabul eden önceki ifadeleri revize eden parti üyeleri, mültecilerin ailelerinin kabulünün tamamen yasaklanmasını istedi.

AfD ayrıca, Almanya’nın Avrupa Birliği’nden ayrılmasına yönelik çağrı yapılması ve koronavirüs önlemlerine son verilmesi önerisini de onayladı.

Partinin Eş Başkanı Joerg Meuthen, yasakları ve “kısıtlama çılgınlığını” bitireceklerine dair söz verdi.

Desteğin bir kısmını kaybetti

Parti, 2017’deki seçimlerde oyların neredeyse yüzde 13’ünü alarak ve ilk kez en büyük muhalefet partisi olarak parlamentoya girerek sansasyon yaratmıştı.

Ancak neo-Nazi gruplarıyla bağlantısı olduğu suçlamaları ve COVID-19 pandemisinin hafiflemesiyle desteğini büyük ölçüde kaybetti.

Son anketlerde partinin yüzde 10 ila 12 arasında oya sahip olduğu belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.