ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Bağdadi’yi Türkiye’ye sokarak Erdoğan’ı zor durumda bıracaklardı

Bağdadi’yi Türkiye’ye sokarak Erdoğan’ı zor durumda bıracaklardı
01.11.2019 01:10
A+
A-

Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Rus Analistler, "İsrail'in güdümünde kurulduğu ve projelerinde kullanıldığı bilinen DAEŞ ile ajan olduğu öne sürülen DAEŞ lideri Ebu Bekir El Bağdadi, ABD'nin tüm tehditlerine rağmen güneyinde bir terör koridoruna izin vermeyeceğini açıklayan ve Suriye'nin kuzeyinde farklı bölgelere üçüncü kez giren Türk Devleti'ne karşı diplomatik suikast yapmak üzere kullanıldı.  Dünya medyası Bağdadi'nin Türkiye sınırına nasıl geldiğini sorguluyordu ama Bağdadi bulunduğu lokasyondan çoktan çıkartılmıştı." ifadelerini kullandı.

'Türkiye Bağdadi'yi koruyor algısı oluşturulacaktı'

İsrail tarafından yapılan, 'İsrail kaderini kimsenin eline bırakacak değildir.' açıklamasının hatırlatıldığı değerlendirmede, şu ifadeler kullanıldı:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na 120 saat ara verilmesini isteyen ABD değil İsrail'di. Salı günü süre bitti ve Türkiye Rusya ile 150 saatlik bir sürede mutabık kaldı. CIA ve Mossad'a yakın timler Bağdadi'yi Türkiye'ye sokulmak üzere yakın bir mesafeye getirdiler. Lokasyonu tespit edilecek, fotoğrafları görüntülenecek ve Bağdadi Türkiye'de denilerek dünya kamuoyuna servis edilecekti."

'Bilinmeyen tek nokta Bağdadi'ye ne olduğu'

"Türkiye tüm dünya karşısında DAEŞ liderini ailesi ile birlikte koruyan ve kurtaran ülke olarak anılacaktı. Böylece Barış Pınarı Harekatı dahil olmak üzere bir daha hiçbir operasyon için sebep bırakılmayacaktı. Türkiye tarafından Bağdadi'nin öldürüleceğini anlayan ABD ve İsrail, göstermelik olarak bir operasyon yapmak zorunda kaldı. Kumpasın bilinmeyen tek noktası ise Bağdadi'ye ne oldu?"

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.