ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4897
EURO
34,5579
ALTIN
2.496,82
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

BATI’NIN DESTEK VERDİĞİ; 6 PARTİ ORBAN’A YENİLDİ

BATI’NIN DESTEK VERDİĞİ; 6 PARTİ ORBAN’A YENİLDİ
04.04.2022 03:00
A+
A-

Macar halkı Altılı İttifak’a ve ABD-Avrupa destekli LGBT lobisine büyük bir tokat vurdu. Başbakan Viktor Orban ve partisi Fidesz, kendisine karşı birleşmiş muhalefet blokuna karşı ezici bir zafer elde etti. Orban zafer konuşmasında, adı entrika ve darbelerle anılan iş adamı soros’un ismini vererek şunları söyledi: “Uluslararası medyaya, Macar soluna ve George Soros’a karşı tek başımıza kazandık” dedi.

Macaristan’da ABD ve Avrupa’nın istemediği Viktor Orban, kendisine karşı birleşen 6 partiye karşı ezici bir zafer elde etti. 8 milyonu aşkın Macar’ın oy kullandığı tarihi seçimler, Başbakan Viktor Orban liderliğindeki Fidesz-Macar Yurttaş Birliği’nin zaferiyle noktalandı. Sandık sonuçları, Fidesz ve Orban’ın yüzde 50’nin üzerinde bir oy oranıyla yeniden iktidara geldiğini gösteriyor.

9,7 milyon nüfuslu ülkeyi 12 yıldır yöneten Viktor Orban, ezici zaferi sonrası balkon konuşmasında, “Uluslararası medyaya, Macar soluna ve George Soros’a karşı tek başımıza kazandık” dedi. 

“AB’ye ve Soros’a karşı kazandık. Büyük bir zafer kazandık…. O kadar büyük bir zafer ki, belki aydan bile görebilirsiniz. Ama Brüksel’den görebilmeniz kesindir!” diyen Viktor Orban, kendisine karşı birleşen 6 muhalefet partisini de yenmiş oldu. 

‘Vatanseverlerin küreselcilere karşı zaferi’ olarak görülen Macaristan seçimleri, sosyal medyada sık sık Türkiye ile karşılaştırılıyor. Altılı İttifak ve destekçileri, Macar seçimlerine ilişkin yorumlarında muhalefetin Orban’ı yenmeyi başarması halinde bunun Türkiye için de bir model olacağını belirtiyordu. Ancak sonuç, Altılı İttifak destekçilerinin beklediği yönde gelişmedi. Macaristan’da muhalefet ağır bir yenilgi aldı. 

135 MİLLETVEKİLİ, 3’TE 2 ÇOĞUNLUK

Macaristan Ulusal Seçim Ofisinin (NVI) paylaştığı verilere göre, oyların yüzde 77’si sayıldı. Bu sonuçlara göre, Başbakan Viktor Orban’ın liderliğindeki Fidesz-KDNP koalisyonu oyların yüzde 50’sini, Demokratik Koalisyonu (DK), Jobbik, Momentum, Macaristan Sosyalist Partisi (MSZP), Macaristan Yeşiller Partisi (LMP) ve Macaristan için Diyalog Partisi’nin (PM) oluşturduğu çatı oluşumu “Macaristan için Birlik” oyların yüzde 41’ini, aşırı sağcı Bizim Ülkemiz (Mi Hazank) ise oyların yüzde 7’sini alarak mecliste temsil hakkı kazanıyor.

Bu sonuçla 199 sandalyeli mecliste, Fidesz-KDNP koalisyonu 135, Macaristan için Birlik 57 ve aşırı sağcı Mi Hazank ise 7 milletvekili ile temsil hakkı kazanıyor. Sonuçlara göre 135 milletvekili çıkarmayı başaran Fidesz, 3’te 2’lik çoğunluğu da elde ediyor.

LGBT LOBİSİ KAYBETTİ! O YASAYA GÜÇLÜ DESTEK

199 sandalyeli Macaristan Parlamentosunu yeniden belirleyen Macar halkı, aynı zamanda Viktor Orban tarafından bir süre önce hazırlanan Çocukları Koruma Yasası’nı da oylayarak referandum yaptı. 

Referandumun sonuçları henüz açıklanmadı ancak hem ABD hem de Avrupa ülkeleri, ‘cinsiyet eşitliği’ adı altında çocuklara eşcinsel propaganda yapılmasını yasaklayan düzenlemeden ötürü Orban’a şiddetli tepki gösteriyordu. Orban’ın elde ettiği galibiyet aynı zamanda LGBT lobisine karşı da sıkı bir cevap niteliğinde görülüyor. 

Halk oylamasında cevap verilmesi istenen sorular şöyle oldu:

“Ebeveynlerin rızası olmadan reşit olmayan çocuklara okullarda cinsel yönelim dersleri verilmesini destekliyor musunuz? Reşit olmayan çocuklara cinsiyet değiştirme operasyonu tanıtımı yapılmasını destekliyor musunuz? Çocukların gelişimini etkileyen cinsel içeriklerin herhangi bir kısıtlama olmadan medyada gösterilmesini destekliyor musunuz? Cinsiyet değiştirme tanıtımı yapan görüntülerin medyada yayınlanmasını destekliyor musunuz?”

SOROS PARAYI BOŞUNA HARCADI

Seçimi kazandıktan sonraki zafer konuşmasında Viktor Orban, ABD ve bu ülkenin müdahale aparatı George Soros’a şöyle seslendi: “Macar soluna harcadığınız tüm paralar boşa gitti. Macar solu, Soros’’un gelmiş geçmiş en kötü yatırımı oldu.”

Macar Yahudisi George Soros, Viktor Orban döneminde vatandaşlıktan atılmıştı. 

BİR ZAFER DE VUCIC’DEN!

Avrupa’nın göbeğinde bir seçim de Sırbistan’da gerçekleşti. Belgrad’da cumhurbaşkanını belirleyecek kritik seçimleri mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çok yakın diyaloğu bulunan Vucic oyların yüzde 60’a yakınını alarak ilk turda yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Sandıkta Avrupa yanlısı koalisyonun adayı büyük hezimet yaşayarak ancak yüzde 17 oy alabildi. Milletvekili seçimlerinde de Vucic’in partisi yüzde 45’e yakın oy elde etti. 

TRT HABER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.