ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bizi Kullanıyorlar

Bizi Kullanıyorlar
14.06.2022 22:29
A+
A-

Yunanistan Parlamentosunda, Başbakan Miçotakis’in Türkiye karşı söylemlerini sert dille eleştirildi. Bir vekil, Yunan halkının tarihten ders alması gerektiğini söyleyerek “Büyük güçler bizi kullanıyor” dedi.

Batı’ya güvenen Yunanistan, son günlerde Türkiye’ye yönelik sesini yükseltmeye başladı. Türkiye’den de buna sert karşılık geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, komşu ülkeyi uyararak “Yunanistan’ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıklarla sonuçlanacak hayallerden, söylem ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Kendine gel. Şaka yapmıyorum” ifadelerini kullandı. Bunun ardından ülkede çatırdamalar başladı. Muhalefet, hükümeti savaş çığırtkanlığıyla suçlayıp Türkiye’ye dostluk mesajları verdi. 

“SAVAŞ HAVASI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Yunan milletvekili Kleon Grigoriadis de hükümeti, ülkeyi dev bir ABD üssüne dönüştürmekle suçladı.

Mera25 Partisi milletvekili Grigoriadis, Yunanistan Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Başbakan Kiryakos Miçotakis’i, izlediği dış politika sebebiyle eleştirdi. Basında Türkiye ile savaşın kapıda olduğuna dair bir hava oluşturulduğunu belirten Grigoriadis “Şu an Türk askerler değil, Amerikalı askerler Girit’te, Dedeağaç’ta, Larisa’da ve siz, SYRIZA’nın eski yoldaşlarının, ABD’ye bıraktığı diğer bölgelerde geziniyorlar. Şunu net söyleyelim: Şu an Yunanistan, devasa bir ABD üssüne dönüştü” dedi.

“BÜYÜK GÜÇLER, 1922’DEKİ GİBİ BİZİ KULLANIYOR”

Grigoriadis, böylesi bir algı oluşturulmasının, Yunanistan’ın ABD üssüne dönüştürülmesinin kabul edilebilir olması için Yunan vatandaşlarının korkutulması amacını taşıdığını belirtti. Yunan halkının tarihten ders alması gerektiğini söyleyen Grigoriadis, şunları kaydetti: Tarih der ki büyük güçler, küçük güçleri alet eder, yol açabilecekleri acıları önemsemeksizin kendi çıkarları için kullanır. 1922’de olduğu gibi. Büyük güçlerin, o dönem Osmanlı egemenliğinde olan Orta Doğu’daki petrol bölgelerine ellerini, direniş olmaksızın kolayca uzatabilmesi için Yunanistan’ı, Kemal’in (Atatürk) yeni Türklerine karşı dikkat dağıtıcı bir güç olarak kabaca kullandığı gibi, şimdi de bizi işe yarar akılsızlar olarak kullanıyorlar. Yaşadığımız zaman dilimi, bizim bu dersi iyi almamızı gerektiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.