ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Twitter’ı İsrail istihbaratı mı yönetiyor

Twitter’ı İsrail istihbaratı mı yönetiyor

Dünya üzerinde 500 milyondan fazla kişi tarafından aktif olarak kullanılan ve ülke gündemlerini değiştirme gücüne sahip Twitter’ın yönetim kademesinde İsrail’in eski istihbarat çalışanları bulunuyor.

Sosyal medya platformu Twitter’ın yönetiminde siyonistler bulunuyor. Twitter’ın Güvenlik Sorumlusu Michal Totchani ve Ürün Yönetim Sorumlusu Zach Schapira onlardan sadece ikisi. İsrail’in eski istihbarat elemanlarıydı. Hatta Totchani, Gazze kasabı Netanyahu’nun Ulusal Güvenlik Konseyi’nde dahi görev aldı.

Dünya üzerinde 500 milyondan fazla kişi tarafından aktif olarak kullanılan ve ülke gündemlerini değiştirme gücüne sahip Twitter’ın yönetim kademesinde İsrail’in eski istihbarat çalışanları bulunuyor.

İsrail Güvenlik Konseyi’nden Twitter’a

O isimlerden biri Twitter’ın şu anki Güvenlik Sorumlusu Michal Totchani. İsrail ordusunda 3.5 yıl İstihbarat Komutanı olarak görev yaptı. İsrail Parlamentosu’nda Sözcülük Ofisi’nde çalıştı. Bir yıl da İsrail Adalet Bakanlığı’nda görevliydi. Gazze kasabı Netanyahu’nun Ulusal Güvenlik Konseyi’nde yer aldı.

İşgal ordusu tarafından ödüllü

Bir diğeri İsrailli Zach Schapira. 2021’den bu yana Twitter’ın Ürün Yönetimi bölümünden sorumlu. İsrail Özel Hava Kuvvetleri’nde komutan yardımcısıydı. İsrail ordusu, kendisine ‘Mükemmellik Madalyası’ verdi. İşgal ettikleri Filistinlilerin evlerini kiralayabilmek için başlattığı imza kampanyası bulunuyor.

İsrail karşıtlarına cadı avı

Mevcut çalışanlar dışında geçmişte de görev alan İsrailliler oldu. Hatta İsrail karşıtlarına karşı cadı avı bile başlattı. O kişi Yoel Roth. Bir zamanlar Twitter’ın güvenlikten sorumlu yöneticisiydi. Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından istifa etti. Geçmişte, kendisini “Aşırı derecede Yahudi” olarak tanımlamıştı. “İsrail lobisi denilmesinden hoşlanmıyorum” şeklinde bir ifadesi bulunuyor.

Musk’ın geri adım atma sebebi mi?

Twitter’ın sahibi Elon Musk, Filistin’e destek veren hesapların engellenmesi taleplerine karşı uzun süre dik durmuştu. Reklam verenlerin tehditlerine de boyun eğmemişti. Ancak uğradığı linçler karşısında daha fazla dayanamayarak teslim bayrağı çekmişti. Hatta, “Bazen Yahudi gibi hissediyorum” bile dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.