Hemen hemen hepimizin cebinde telefon, evinde Wi-Fi var. Dibimizdeki bu teknoloji ürünleri, insan sağlığını tehdit ediyor. ABD’li bilim adamlarına göre cep telefonu ve kablosuz bağlantı Wi-Fi teknolojisi genç yaşta alzaymır yapıyor.
Alzaymır, insanoğlunun başına dert olan en büyük hastalıklardan biri. Bu hastalığın tedavisi neredeyse yok gibi… ABD’de yapılan bir araştırmaya göre teknolojik ürünler alzaymır daha da tetikliyor.
Washington Eyalet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Martin L. Pall, “Current Alzheimer Research” dergisinde yazdığı makalede, cep telefonu ve benzeri kablosuz teknoloji ürünlerle alzaymır başlangıcı arasında yeni bir bağlantı bulduğunu açıkladı. Pall, radyasyona maruz kalmanın beyindeki hücre içi kalsiyum seviyelerinde artışa yol açarak alzaymır tetikleyebileceğini belirtti. Bunun erken yaşta oluşacak alzaymır hastalığı gibi bir kabusa sebep olabileceğini söyledi.
ABD’li bilim adamı “Elektronik olarak oluşturulmuş elektromanyetik alanlar, insan vücudu üzerinde güçlü elektrik ve manyetik kuvvetler üretir. Spesifik olarak, bu kablosuz iletişim sinyalleri, hücre içi kalsiyum seviyelerini düzenleyen voltaj kapılı kalsiyum kanallarını aktive eder” ifadelerini kullandı.
Araştırmacılar, her gün birkaç saat boyunca sürekli olarak cep telefonu ve Wi-Fi radyasyonuna maruz kalan gençlerin “dijital bunama” problemiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunuyor. StudyFinds isimli araştırma kurumu da, radyasyona maruz kalan çalışanların daha sık alzaymır yakalandığı bilgisini paylaştı.