ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3412
EURO
35,1262
ALTIN
2.241,33
BIST
8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Cezaevinde Hafızlık eğitimi

Cezaevinde Hafızlık eğitimi
14.10.2020 14:49
A+
A-

Hafızlık eğitimini tamamlayarak icazet töreniyle cübbesini giyen Abdülkadir Geylani Tekgöz, cezaevindeki diğer arkadaşlarına örnek oldu.

Tekgöz'ün Kur'an-ı Kerim'i ezberlemesinden etkilenen 13 hükümlü, hafızlık yapmak için Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında açılan kursa başvurdu.

Aralarında Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilmeyenlerin de yer aldığı mahkumlar, cezaevi vaizlerinin desteğiyle kendilerine tahsis edilen eğitim sınıfında programa başladı.

"Abdülkadir'in hafızlık meşalesi tüm cezaevlerini aydınlattı"

Cezaevi vaizi Mehmet Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli suçlardan tutuklu bulunan mahkumlara yönelik din eğitimi hizmeti verdiklerini söyledi.

Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyenlere cezaevinde açtıkları eğitim sınıfında ders verdiklerini anlatan Uslu, 15 ayda Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen Abdülkadir Geylani Tekgöz'ün ilk mezun olduğunu dile getirdi.

Uslu, Tekgöz'ün cezaevinde nisan ayında düzenledikleri icazet töreni ile cübbesini giydiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Abdülkadir'in hafızlık meşalesi sadece burada değil Türkiye'deki tüm cezaevlerini aydınlattı. Bu icazet töreninden sonra 13 arkadaşımızla hafızlık eğitimine başladık. Cumhuriyet başsavcımızın ve cezaevi yönetiminin desteğiyle Türkiye'de ve belki de İslam aleminde ilk olacak uygulamayı başlattık. Burada hafızlık kursu açtık. Sabah 09.00'dan eğitim birimine gelen kardeşlerimiz saat 16.00'ya kadar gözetimimizde ezber yapıyor. Daha sonra kendilerine tahsis edilen 'hafızlık koğuşunda' bir sonraki gün verecekleri derse çalışıyor. Sadece hafızlık eğitimi değil hadis ve ilmihalden ders yapıyoruz. Kardeşlerimizi sadece hafızlığa değil diğer alanlarda da yetiştirmeye çalışıyoruz."

Hafızlığa başlayan mahkumların davranışlarında olumlu değişiklikler gözlemlediklerini anlatan Uslu, şunları kaydetti:

"Hafızlığa başlayanlara Kur'an'ın suretine ve siretine yansıdığını müşahede ediyoruz. Abdülkadir'de gördüğümüz gibi cezaevinde değişimi bizleri sevindiriyor, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Koğuşta sorun çıkaran mahkumun, hafızlığa başladıktan sonra mülayim insan haline büründüğünü görüyoruz. Bu hafızlık eğitiminin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Kadınlardan da 3'ü hafızlığa sıkı şekilde devam ediyor. İcazet merasimi büyük hayırlara vesile oldu. Şu anda 13 mahkum hafızlık eğitimini sürdürüyor."

"Önceki yaşantımız boşmuş, eksikliğim Kur'an'mış"

Mahkumlardan 32 yaşındaki Mustafa Koçal, 16 aydır tutuklu bulunduğunu, cezaevinde hafızlığa başlayarak adeta hayatının değiştiğini ifade etti.

Kur'an-ı Kerim'i açılan kursta öğrendiğini vurgulayan Koçal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi de günde 4 sayfa ezber yapıyorum. Abdülkadir'in çok büyük etkisi oldu, önümüzü açtı. Onun icazet töreninde ilahi söyledim. Savcı ve hocalarımızın desteği ile hafızlığa başlamaya niyetlendik. Kur'an-ı Kerim ile bütünleşince ona olan ilgi ve alakam daha da arttı. Çok da memnunum. Her şeyin daha fazla anlam kazandığını gördüm. Önceki yaşantımız boşmuş, eksikliğim Kur'an'mış. Hayatıma Kur'an-ı Kerim girince büyük eksiği tamamlamış olduk. Hedefim buradaki icazet töreni ile hafız olmak. Diğer İslami ilimleri de öğrenmek istiyorum."

"Sanki cezaevi değil de Kur'an kursu gibi oldu"

Mustafa Özdemir de 18 ay önce geldiği cezaevinde Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Günde 3 sayfa ezber yapıyorum. Başsavcımız sayesinde bize özel bir koğuş oluşturuldu. Sanki cezaevi değil de Kur'an kursu gibi oldu. Sabah namazıyla güne başlıyoruz. Daha sonrasında vereceğimiz dersleri çalışıyoruz. Eğitim sınıfına çıktığımızda ise orada ezberimizi hocamıza veriyoruz. Saat 16.00'dan sonra da tekrar 'hafızlar koğuşu'na geliyoruz. İslami ilimlere de çalışıyoruz. Güzel bir ortam oluşturuldu. İnşallah ramazan ayında icazet töreni yapılacak."

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.