ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3430
EURO
34,7535
ALTIN
2.405,86
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Çıplak arama tartışması, Onurlu bir kadın suç duyurusu için bir yıl beklemez

Çıplak arama tartışması, Onurlu bir kadın suç duyurusu için bir yıl beklemez
19.02.2021 18:51
A+
A-

Suç duyurusu olaydan hemen sonra yapılır'

AK Paerti Grup Başkanvekili, Tokat Milletvekili Avukat Özlem Zengin, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gündeme getirdiği göz altına alınan kadınlara 'çıplak arama' yapıldığı iddiasına çok sert ifadelerle cevap verdi. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Zengin, "Suç duyurusu olaydan hemen sonra yapılır. Bir kadın çıplak arandıysa dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder. Onurlu ve ahlaklı kadın, şikayet etmek için bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir." dedi.

'FETÖ'den 'aferim' aldığınızı biliyoruz'

'Çıplak arama' iddialarının FETÖ tarafından öne sürülen bir lekeleme çalışması olduğunu vurgulayan Özlem Zengin sözlerine şöyle devam etti:

"Biliyoruz ki size bir 'aferim' geldi. Hapisteki bu 'çıplak arama' yalanını ortaya atan FETÖ'cü kadınlara bekledikleri yerden bir taktirname geldi. Bu yüzden bizim adımızı hiçbir şey için suistimal etmeyin. Ben kime ne zaman cevap vereceğime kendim karar veririm. Ne ben ne arkadaşlarım ne de AK Parti sizin kampanyanızın yüzü değil. Kendi işinizi kendiniz görün."

FETÖ ve PKK sevici Ömer Faruk Gergerlioğlu, önceki ay öne sürdüğü 'çıplak arama' iddiasına ilişkin şunları söylemişti:

"İnanın 7-8 yıl ya da 10 yıl önce uğradığı tacizi ilk defa bir cesaret bularak anlatan insanlar oldu, bu çok önemli. İşte bu yüzden biz bu olayın üzerine gidiyoruz ve iktidarın, bakanların bunu örtme çabasına karşı haklılığımızdan aldığımız güçle, mazlum ve mağdur insanların yaşadığı acıdan, döktüğü gözyaşlarından aldığımız güçle, haklılıkla bunu söylemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta partimiz de Meclis'e bu konuda bir araştırma önergesi verecek."

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.