ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Down Sendromlu Babanın Doktor Oğlu

Down Sendromlu Babanın Doktor Oğlu
10.04.2020 15:55
A+
A-

ABD’deki Ulusal Down Sendromu Kongresi’nin (NDSC) ortaya çıkardığı Sader Issa ve babası Jad’in Bored Panda’da yer alan hikayesinde,  Sader Issa, ailesini ve Down Sendromlu bir babanın oğlu olmayı anlattı.

AiBUKNpH7kiRQI-sJ13ztQ

Sader asla babasından utanmıyor, aksine onunla gurur duyuyor. Bugün doğru değerlere sahip bir insan olmasında babasının yardımlarının etkisi olduğunu söyleyerek babasıyla gurur duyduğunu anlatan Sader, babası Jad ile kıskandıracak cinsten sevgi dolu bir ilişkileri olduğunu söylüyor.

s76nP7xqH0-WcyhA6MLnRA (1)

Sader, “Hayatım boyunca ihtiyacım olduğunda en büyük desteği bana babam verdi” diyor. Babasının, insanlara sevgisini, karşılığında bir şey istemeden ya da beklemeden gösterdiğini belirtiyor.

xH4IxPOE6kay8NzErn09Dg

Babası Jad’in kendisiyle gurur duyduğunu ve sık sık insanlara, “Benim oğlum doktor oldu” dediğini anlatan Saader, babasının aynı zamanda “Evet, ben Down Sendromluyum ama bu adamı büyüttüm ve onun doktor olması için tüm gücümle elimden geleni yaptım” derken gözlerinin neşe ve memnuniyet dolu olduğunu da belirtiyor.

jS59RxMNpU-wMGrOc8KsqQ

Sadece Down Sendromlu evebeynler çocuklarını değil, Down Sendromlu çocukları olan ebeveynler de çocuklarını seviyor. 2012’de Down Sendromlu çocuğu olan aileler üzerinde yapılan bir çalışma, yüzde 99’unun çocuklarını sevdiğini ortaya koydu. Çalışmaya göre, Down Sendromlu çocuğu olan ebeveynlerin yüzde 97’si çocuklarıyla gurur duyduğunu söylerken, yüzde 79’u çocukları olduğu için hayatlarının daha pozitif olduğunu belirtti. Ebeveynlerin sadece yüzde 5’i çocuklarından utandığını ve yüzde 4’ü de onlara sahip olduğu için pişmanlık duyduğunu belirtti.  

IMG_20200410_154659

ABD’deki Ulusal Down Sendromu Kongresi (NDSC), Down Sendromlu bireylerin ortalama ömrünün 1980’lerde 25 yılken artık 60 yaşa çıktığını belirtti. Ayrıca Down Sendromlu bireylerin bağımsız yaşayabildiklerini, üniversite eğitimi alabildiklerini ve evlenebildiklerini de anlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.