ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5804
EURO
35,0490
ALTIN
2.458,51
BIST
9.805,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Erdoğan’a Kurulan Tuzak

Erdoğan’a Kurulan Tuzak
15.10.2020 13:48
A+
A-

JOE BİDEN SEÇİLİRSE, AYM, ERDOĞAN İÇİN “YENİDEN BAŞKAN ADAYI OLAMAZ” KARARI VERİR Mİ?
 
Asıl dillendirilen konu ise başka. Özellikle CHP ve İYİ Parti mahfillerinde uzunca bir süredir gündemde. Şöyle bir tarama yaptım, CHP’li İbrahim Kaboğlu’ndan tutun Ömer Lütfü Avşar’a ve Hikmet Sami Türk’e kadar pek çok isim Anayasa’ya göre Erdoğan’ın yeniden aday olamayacağını söylüyorlar.

Bu konuyu FETÖ de sık sık konuşuyor. Yurt dışındaki FETÖ’cüler biraz daha aktive olmasını istediği AYM Başkanı Zühtü Aslan’a eski yol arkadaşlıklarını hatırlatarak hafif yollu tehditler yolluyorlar. Geçtiğimiz 28 Nisan 2020 tarihinde yayınlanan “CHP-FETÖ paralelliği ve AYM Başkanı Zühtü Aslan’a üstü kapalı tehditler” başlıklı yazımda da anlatmıştım.
Asıl beklenti işte bu yönde. Muhalefet bu kadar ittifak vs. kurmasına rağmen 2023 seçimlerinden umudunu kesmeye başlıyor. Çünkü Metropoll gibi bir kamuoyu araştırma şirketinin çıkardığı sonuçlar bile bugün Erdoğan’ın tartışmasız liderliğinin giderek daha da pekiştiğini ortaya koyuyor.

Bu yüzden ABD’de Joe Biden’ın başkanlığa seçilmesi durumunda ya da 2023 seçimlerden hemen önce AYM’nin bu konuda yapılacak bir başvuruyu “acil” koduyla gündemine sokup Erdoğan’ın adaylığını iptal edebilmesi ihtimali üzerinde kafa yoruluyor.
Peki, AYM bu kadar ileri gidebilir mi?
Bugüne kadar gördüklerimizden sonra hiç şaşırmam.

Fuat Uğur / Türkiye Gazetesi 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.