ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Eski HDP’li Vekil, Darbeyi Önceden Biliyorduk

Eski HDP’li Vekil, Darbeyi Önceden Biliyorduk
19.05.2022 13:41
A+
A-

HDP’li eski kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen özel bir televizyon kanalında önemli açıklamalarda bulundu. CHP ve HDP’nin FETÖ’nün gerçekleştiriği 15 Temmuz hain darbe girişimini önceden bildiğini ve kendileri de saat verilerek ‘dışarı çıkılmaması’ talimatının geldiğini açıkladı. Ayhan Bilgen birkaç ismin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda CHP’yi ikna etmek için asker kökenli bir vekilin devreye girdiğini belirterek Dursun Çiçek’i işaret etti.

HDP’li eski kars Belediye Başkanı ve Türkiye’nin Sesi Partisi Kurucu Başkanı Ayhan Bilgen özel bir televizyon kanalında katıldığı programda birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz hain darbe girşimi ve dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda CHP ve HDP’yi hedef göstererek bir çok iddiada bulundu.

CHP VE HDP DARBEGİRİŞİMİNİ BİLİYORDU

“2016 yılında darbeden yaklaşık 2 ay önce, milletvekillerinin dokunulmazlığının tartışıldığı dönemde CHP ile HDP arasında yapılan bir görüşmede HDP’nin CHP’ye ‘Sizin dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vermeniz hem bizim hem de sizin içerinizdeki bazı milletvekillerinin yargılanmasına ve başka sonuçlara neden olabilir’ endişesinin iletilmesine karşı CHP’nin de ‘Merak etmeyin dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından iktidar bu tarz bir hamle yapmaya fırsat bulamayacak.’ çıkışının geldiğini, bundan bir iki ay sonra bir darbenin gerçekleştiğini biliyoruz. Böyle bir şey oldu mu?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Bilgen, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

BİR VEKİL ASKER İLE CHP ARASINDA KÖPRÜ OLDU

Kendisinin öyle bir görüşmede bulunmadığını belirten Bilgen, “Ama birkaç ismin özellikle de dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda CHP’yi ikna etmek için özel bir rol oynadığı ve inisiyatif kullandığı bize de yansıyan bilgilerdendi. Özellikle daha Genel Kurmay kökenli bir bilgilendirme olduğu, CHP’nin bir şekilde ikna edildiği yönünde bir bilgimiz var. Bu kaynaklardan teyit edebileceğimiz bir şey değil bugün itibariyle. Askerlerin bu konuda kaygılarını, beklentilerini CHP içine taşıyan bir siyasetçi olduğu, CHP’nin dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda böyle ikna edildiği iddia edildi.” dedi.

CHP VE HDP 15 TEMMUZ ÖNCESİ PAZARLIK YAPTI

HDP’li eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, katıldığı canlı yayınında eski partisi HDP ve CHP’nin 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde yaptığı pazarlığı anlattı. Birkaç ismin dokunulmazlıkları kaldırılması konusunda CHP’yi ikna etmek için özel bir rol oynadığını belirten Bilgen, isim vermeden bu ismin CHP’li eski Milletvekili Dursun Çiçek olduğunu ima etti. CHP’nin darbeden önceden haberdar olduğu konusunda da üstü kapalı açıklamada bulunan Bilgen, darbeden hemen önce bir darbe beklentisinin olduğu, hatta tarih verilerek ‘Dışarı çıkılmaması’ uyarılarının bile yapıldığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.