ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3181
EURO
35,1379
ALTIN
2.293,12
BIST
9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

EYLEMLERE KATILANLARI Araştırdık, Çoğunun Yurt Talebi Yok

EYLEMLERE KATILANLARI Araştırdık, Çoğunun Yurt Talebi Yok
03.10.2021 13:10
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Türkiye’nin birçok şehrinde “Barınamıyoruz” adı altında eylemler düzenleyen üniversite öğrencilerini araştırdıklarını, “çoğunun yurt talebi olmadığını” söyledi.

Sabah gazetesine konuşan Kasapoğlu, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yapılan yurt eylemlerine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

“Gençleri kendi senaryolarına alet etmek isteyenler var” görüşünü savunan Kasapoğlu, şunları söyledi:

“Biz gençlerimizin hiçbirini onların bu anlamda istifade etmesine fırsat vermeyiz. Yurtlarla ilgili eylemlere katılanları araştırdık. Hemen hemen hepsinin yurt talebi olmadığını tespit ettik.

Muhalefet partilerinin konu hakkındaki tutumunu eleştiren Kasapoğlu “CHP’nin gençler üzerinden kendine bir alan açmak istediğini, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da hesap bilmediğini” öne sürdü.

Kasapoğlu, sözlerinin devamında şöyle konuştu:

Bu sene 2019 yılındaki yerleştirmelere göre 11 puan öndeyiz. 2019’da ilk yerleştirmemiz şu anki 4’üncü yedek yerleştirmede yüzde 59 iken şu an yüzde 70’teyiz. Pandemi koşulları nedeniyle var olan 2 yıllık yığılmayı Türkiye genelinde aşama aşama azaltıyoruz. 30’a yakın ilde yedekler bitti. İstanbul-Ankara-İzmir’de özellikle yeni yurtların açılması, yeni blokların devreye girmesiyle yedekleri yerleştiriyoruz. Mezun olup kaydını sildiren öğrenciler yurtları boşalttıkça, yurdu kazanıp başka opsiyon değerlendirmek isteyen gençler de kayıt yaptırmayınca boşalmalar oluyor. Bizim yurtlara herkes ,”kesinlikle kalacağım” diye başvurmuyor, bu çok önemli. İhtiyaten olan başvurular da bu yoğunluğu artırıyor. Onunla birlikte reel olan talepler bir yandan yerleştirmeler… Süreci anbean takip ediyoruz ve başarıyla neticelendiriyoruz.

“Üç büyük ilde yeni yurtlar açıyoruz”

Geçen hafta iki bin ekstra yatağı İstanbul’da devreye aldık. Ankara’da yurdumuz 4 bine yakın kapasiteyi Siteler yurdunu revize ve tekrar inşa ettik. Üç hafta içinde açılışını yapacağız. İzmir, Ege Üniversitesinde 5 bin kişilik bir yurt inşaatımız var, 2 bin kişilik ilk etabı bitti. Onu devreye alacağız. İstanbul Cevizlibağ’da 2 bine yakın kapasiteyi devreye alacağız. Bir yandan yeni kiralamalarımız devam ediyor…. Süreç Türkiye genelinde güzel bir şekilde işliyor. Aşama aşama 4 koldan tüm illerde olduğu gibi bu süreci yönetiyoruz.

“110 bin kapasite daha devreye girecek”

Yurtlara 4 yılda 216 bin yeni kapasite ilave ettik. 110 binden fazla yatak kapasitesine sahip projelerin inşaatı devam ediyor. Bir yandan talebin dinamizmine göre, yeni projeler yeni kiralamalar, yeni satın alma süreçleri işliyor. Süreçleri anbean takip ediyoruz. YÖK, bu işin önemli bir partneri. Biz üniversitelerimize, YÖK’e hizmet ediyoruz. Onlar da bu dinamizmi daha koordineli şekilde yürütmek için bizlerle işbirliği halinde öğrencilerinin barınması noktasında bir takım çalışmalar yapıyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.