ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5101
EURO
34,8700
ALTIN
2.450,28
BIST
9.889,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İnek, Bizim için Kutsaldır’

İnek, Bizim için Kutsaldır’
26.12.2021 15:44
A+
A-

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ineklerin kendileri için önemine vurgu yaparak, ‘İnek, bizim içi anne ve kutsaldır.’ ifadesini kullandı. Bilindiği üzere Hindistan’da ineklerini kutsal sayıldığı sapkın bir inanç! Günümüze kadar varlığını sürdürebilmiştir.

Çin’den sonra dünyanın en kalabalık Güney Asya ülkesi Hindistan’da kutsal kabul edilen ineklerle ilgili Başbakan Narendra Modi’den açıklama geldi.

The Times Of India gazetesinin haberine göre, Modi, Uttar Pradeş eyaletine bağlı Varanasi şehrinde düzenlediği mitingde kalabalığa seslendi.

Ülkesindeki ineklerden bahseden Modi, söz konusu hayvanlar hakkında “İnek, bizim içi anne ve kutsaldır.” ifadesini kullandı.

Hindistan Başbakanı Modi, bu durumun bazıları için günah olabileceğini belirterek, inekler ve bufalolarla dalga geçenlerin, Hindistan’daki 80 milyon ailenin geçim kaynağının hayvancılığa bağlı olduğunu unuttuğunu kaydetti.

Önceki hükümetlerin süt endüstrisini görmezden geldiğini iddia eden Modi, bu sektörün güçlendirilmesi ve teşvik edilmesinin kendileri için öncelik olduğunu vurguladı.

HİNDİSTAN’DA EN KUTSAL HAYVAN İNEK OLARAK GÖRÜLÜR

Hinduluğun başlangıcından itibaren Hindistan’da en kutsal hayvan inek olarak görülür. Hindistan’da istemeyerek bile olsa bir ineği öldürmek büyük bir günah sayıldığı için inekler, cadde ve sokaklarda istediği gibi dolaşır, yaya kaldırımlarında güneşlenir, tapınaklara girer çıkar. Kimse onlara ilişmez, hatta saygıyla selamlar. Bu yüzden sokaklarda sıcaktan bunalmış, zayıf ineklere rastlamak doğaldır.

Toplumun büyük bir kesimi açlık sınırında yaşarken ineklere gösterilen bu ayrıcalık dışarıdan gelenlere anlamsız görünebilir fakat bunun ardında sadece dinsel inançlar yoktu. Bunun ardında aynı zamanda hayati gıda maddelerini koruma içgüdüsü de vardır. İneğin önemi, beş ürünü insanlığın yararına sunmasıydı:

  • süt,
  • peynir,
  • tereyağı,
  • dışkı
  • idrar 

Dışkı tezek gibi yakacak olarak kullanılıyordu. İdrar ise tedavi amaçlı… Bu mükemmel hayvanı kesip bir kerede etini yemek yerine ürünlerinden daha uzun sürede ve pek çok insan tarafından faydalanılabilir düşüncesi vardı. İneği kesmek de öldürmekle eşitti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.