ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5180
EURO
34,7833
ALTIN
2.420,34
BIST
9.750,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İnfaz Yasası Mecliste

İnfaz Yasası Mecliste
14.04.2020 00:57
A+
A-

Teklife göre, terör, cinayet, uyuşturucu, kadına şiddet ve cinsel suçlar haricinde, cezanın yarısı oranında infaz uygulanacak.

"Milli istihbarat kanunu kapsamına giren suçlardan mahkum olanlar" kapsam dışında kaldı.

Açık cezaevinde bulunup da koşullu salıverilmesine bir yıldan az süre kalanların cezaları denetimli serbestlikte infaz edilecek.

30 mart 2020 tarihine kadar işlenen suçlarda denetimli serbestlik süresi 3 yıl olarak uygulanacak.

Sıfır-altı yaş grubu çocuğu bulunan kadın ve 70 yaşını bitirmiş hükümlüler için denetimli serbestlik süresi 4 yıl olacak.

Açık cezavinde bulunanlar koronavirüs salgını nedeniyle 31 Mayıs’a kadar izinli sayılacak. Bu süre adalet bakanlığı tarafından 2’şer ay olmak üzere 3 kez uzatılabilecek.

Örgüt kuran ve yönetenlerin cezaları ile tefecilik yapanlar ile canavarca hisle kasten yaralama suçunu işleyenlere verilecek cezalar artırıldı…

Kadın hükümlüler doğum yaptıkları sürenin üzerinden 1.5 yıl geçmeden cezaevine alınmayacak.

Kaçakçılıkla mücadele kanunu'nu kapsamında, kaçakçılığa konu olan eşyanın değerine göre ceza verilecek.

Tekliften 115 bin hükümlünün faydanlanması bekleniyor. bunların 45 bini tahliye olacak. 45 bini ise koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında açık cezaevinden izne gönderilecek.. ayrıca 15 bin kişi de kapalıdan açık cezaevine geçiş yapacak..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.