ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3363
EURO
35,1725
ALTIN
2.241,49
BIST
8.729,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Tek Hedefimiz AK Parti iktidarını yıkmak

Tek Hedefimiz AK Parti iktidarını yıkmak
18.01.2022 08:15
A+
A-

Temel hedeflerinin AK Parti iktidarını ‘yıkmak’ olduğunu söyleyen Piroğlu, “HDP üstüne düşeni yapacak. Yerel seçimlerde de biz bu taktiği izledik.

YouTube üzerinden yayın yapan İlk Bakış TV isimli kanalda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP vekili Musa Piroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘kendilerini yok sayan’ açıklamalarına değindi.

“SEÇİMLERİN KAZANILMASININ TEMEL UNSURU HDP’DİR”

Akşener’in kreş temeli atma töreninde yaptığı, “İstanbul’u iki partiyle kazandık” çıkışının politik hesaplarla alakalı olduğunu ifade eden Piroğlu, “31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde bir tavrımız vardı. Bu büyükşehirler CHP ya da başka partilerin yönetimine geçtiyse temel unsuru HDP’dir. Birilerinin ne dediği artık bizi çok ilgilendirmiyor.” diye konuştu.

“AMACIMIZ AK PARTİ İKTİDARINI YIKMAK”

Temel hedeflerinin AK Parti iktidarını ‘yıkmak’ olduğunu söyleyen Piroğlu, “HDP üstüne düşeni yapacak. Yerel seçimlerde de biz bu taktiği izledik. Biz birçok yerde belediye başkanlığına aday çıkarmadığımız için Millet İttifakı kazandı. Aday çıkardığımız hiçbir bölgede Millet İttifakı’ndan kimse seçim kazanamadı. Biz kimin ne dediğiyle çok uğraşmıyoruz. O, onların politik hesaplarıyla alakalı.” dedi.

“MUHALEFET DÜN YAPMADIĞI İŞLERİ YAPIYOR, RAHATIZ”

Millet İttifakı’nın son tahlilde nerede duracaklarına bakacaklarını ifade eden Piroğlu, “Gara operasyonlarında bir tezkere getirildi reddedildi. Suriye’ye operasyon yapılmak istendi CHP ‘hayır’ dedi. Bir dizi sembolik adımlar atıldı. Dün yapılmayan işler yapılıyor, o yüzden rahatız. İnanın bize atılan her adım bizim çabamızla atılıyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.