ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İngiliz Genelkurmay Başkanı’ndan kritik Açıklama

İngiliz Genelkurmay Başkanı’ndan kritik Açıklama
16.11.2021 09:21
A+
A-

İngiliz basını, 600 askerlik İngiliz görev gücünün, Rusya’nın olası ‘istilası’ durumunda Ukrayna’ya konuşlanmaya hazır olduğunu yazdı. The Mirror’a konuşan askeri kaynak “Tüm ekipmanlar paketlendi. Ukrayna’ya uçmaya hazırlar” ifadelerini kullandı.

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Nick Carter, Doğu Avrupa’daki son gerilimlerin ardından İngiliz ordusunun Rusya’yla savaşa hazır olması gerektiğini söyledi.

AA’nın haberine göre Carter, BBC’ye yaptığı açıklamada, göçmenleri Avrupa Birliği (AB) sınırlarına itme fikrinin Rusya’nın istikrarsızlaştırma oyunlarından biri olduğunu belirtti.

Belarus ve Ukrayna sınırlarında yaşananların Rus hükümeti tarafından “yıllarca devam eden türden klasik dikkat dağıtıcı” eylemler olduğunu kaydeden Carter, bu gerilimlerin bir savaşa dönüşüp dönüşemeyeceğine ilişkin soru üzerine, “Bilmiyorum. Bence tetikte ve caydırıcılığımızdan emin olmalıyız.” dedi.

Olası bir savaşa karşı NATO ittifakının içindeki birlikten de emin olmaları gerektiğini dile getiren Carter, “(NATO’da) Ortak tutumumuzda herhangi bir boşluk oluşmasına izin vermemeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Carter, Sky News kanalına yaptığı açıklamada ise göreve başladığı 8 yıl öncesine göre Rusya’nın Doğu Avrupa’da daha büyük bir tehdit haline geldiğini belirtti.

Carter, Rusya ile bir savaş olmamasını “umduğunu” ve Moskova’nın da bir savaş istediğine inanmadığını ancak NATO’nun olası bir savaşa hazır olması gerektiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.