ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5101
EURO
34,8700
ALTIN
2.450,28
BIST
9.889,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İran askerleri sınırdan nasıl geçeceğimizi gösterdi

İran askerleri sınırdan nasıl geçeceğimizi gösterdi
13.05.2022 03:52
A+
A-

Yasa dışı yollarla Türkiye’ye gelen Afganistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklu Yakalanan kaçak göçmenler, İran askeri ve kaçakçıların kendilerini Türkiye sınırına yönlendirdiğini söyledi.

Yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan ve burada güvenlik güçlerince yakalanan düzensiz göçmenler, İran’ı nasıl geçtiklerini anlattı.
İran askeri ve kaçakçılar, Türkiye sınırına yönlendiriyor

Düzensiz göçmenler, İran’ın Tahran, Meşhed ve Tebriz kentlerinde bir süre kaldıklarını, burada İran güvenlik güçleri ve insan tacirlerince Türkiye sınırına yönlendirildiklerini dile getirdi.
“Gece sınırı geçmeye zorlandık”

Binlerce kilometre uzaklıktaki ülkelerinden yola çıkan düzensiz göçmenler, bazen araçlarla bazen de yaya olarak getirildikleri Türkiye sınırında özellikle olumsuz hava koşullarının etkili olduğu gece saatlerinde sınırı geçmeye zorlandıklarını belirtti.

“Her şeyimizi aldılar, döverek Türkiye sınırına gönderdiler”

Afganistan uyruklu Abdullah Resuli, 3 bin kilometre uzaklıktaki ülkesinden bir ay süren yolculuğun ardından yasa dışı yollarla Türkiye’ye geldiğini söyledi.
Afganistan’dan önce Pakistan’a, ardından da İran’a geldiklerini ifade eden Resuli, şunları anlattı:

“Afganistan’dan çıkıp İran sınırındaki Nimruz kentine geldik. Oradan da insan kaçakçılarınca Pakistan’a getirildik. Pakistan’da hiçbir sıkıntı yaşamadık. Sadece bizden para aldılar. Daha sonra İran’da bir süre kaldık. İşkence ve eziyete maruz kaldık. Üzerimizdeki bütün paraları ve telefonları aldılar. Üzerimizdeki kıyafete kadar aldıktan sonra Türkiye sınırını gösterdiler. Her yer dağ ve taş olduğu için İran askeri bizi Türkiye sınırına yaya olarak getirdi. Sınırda döverek, korkutarak bizi Türkiye tarafına yönlendirdiler. ‘Burası Türkiye, gidin, orada size daha iyi bakarlar’ dediler.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.