ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5910
EURO
35,0035
ALTIN
2.452,35
BIST
9.790,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İtalya basını, Rusya ve Çin’in yardımına tepki gösterdi

İtalya basını, Rusya ve Çin’in yardımına tepki gösterdi
27.03.2020 10:54
A+
A-

Rusya’nın propaganda aracı haline getirdiği İtalya’ya yardım kampanyasının gerçek yüzü ortaya çıktı. İtalya’nın La Stampa gazetesi, Rusya’nın gönderdiği yardımların işe yaramaz olduğunu açıkladı.

10-57-18-r5-2-2-2-2-1

La Stampa gazetesinin üst düzey resmi yetkililere dayandırdığı haberinde, Rusya’nın gönderdiği yardımların yüzde 80’inin işe yaramaz olduğu ifade edildi. Rusya, Vladimir Putin ile İtalyan Başbakanı Giuseppe Conte arasındaki görüşmeden sonra İtalya’ya 600 solunum cihazı ve 100 virolog ve epidemiyolog göndermişti.

MOSKOVA’NIN FIRSATÇILIĞI

Roma’dan Bergamo’ya giden Rus askeri araçlarının konvoyu sosyal medyada Rusya propagandası için kullanılmıştı. La Stampa’nın kaynağına göre “Rusya’dan sevgiler ile” başlığıyla gönderilen yardımlar, Moskova’nın jeopolitik ve diplomatik fırsatçılığın bir örneği.

Rusya’nın İtalya Büyükelçisi Sergey Razov ise La Stampa’nın haberine hiddetle karşılık verdi. Razov, “Bu tür ithamlar sapkın zihinlerin ürünüdür. Böylesine, müşkül bir haldeki arkadaş bir halka yapılan fedakarca yardımı sinsilik olarak görmek sapkınlıktır.” dedi. Bununla birlikte İtalyan medyasında ve sosyal medyada Rusya’nın yaptığı yardımların sürekli viral haline getirilmeye çalışıldığı gözlemlendi.

RUSYA VE ÇİN SİYASİ ÇIKAR PEŞİNDE

Deutsche Welle haber ajansına konuşan Avrupa Birliği yetkilileri, koronavirüs salgınının hızla yayıldığı bu zor dönemde yetkilileri her türlü yardıma açık olduklarını belirtiyor.

Öte yandan haber ajansına konuşan yetkililer, İtalya’ya yardım desteği sağlayan Rusya ve Çin’in sadece insani kaygılarla yönlendirilmediğini belirtiyor. İtalya’nın Avrupa Parlamentosu milletvekili Elisabetta Gualmini yaptığı açıklamada, “Rusya ve Çin gibi ülkeler her zaman siyasi çıkarları doğrultusunda hareket ederler.” dedi. Gualmini’e göre, Rusya söz konusu adımları atarak AB ile olan ilişkilerini düzeltmeyi çalışıyor.

Bir diğer Avrupa Parlamentosu milletvekili Michael Gahler de Vladimir Putin’in dış politika hedeflerini takip ettiğini belirterek, “O, bir daha ki sefer yaptırımların uzatılması ile ilgili oylama yapılırken İtalya’nın veto uygulayacağını umuyor.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.