ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3355
EURO
35,1757
ALTIN
2.247,22
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Jovenel Moise Suikastında Gelişme

Jovenel Moise Suikastında Gelişme
16.01.2022 06:01
A+
A-

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’ye yönelik suikast nedeniyle aranan şüpheli eski bir senatör Jamaika’da gözaltına alındı.

Haiti Ulusal Polisi Sözcüsü Gary Desrosiers, Moise suikastıyla ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili gelişmeyi Associated Press ajansına değerlendirdi. Desrosiers, suikastla ilgili olarak aranan Haitili eski senatör John Joel Joseph’in Jamaika’da yakalandığını söyledi. Joseph’in gözaltında olduğu bilgisini veren Desrosiers, konuyla ilgili başka bir detay vermedi.

Bu arada, Jamaika’da Komiser Stephanie Lindsay da Joseph ile başka kişilerin de gözaltına alındığını ifade etti. Lindsay, bu kişilerin Joseph’in ailesinden olup olmadığına dair inceleme yapıldığını söyledi.

Haiti Geçici Başbakanı Claude Joseph de konuyla ilgili olarak “John Joel Joseph’in gözaltına alınması, doğrudan veya dolaylı olarak suikasta karışanlar için kaçacak bir yer olmadığını gösteriyor.” ifadesini kullandı.

Joseph, eski devlet başkanı Moise’nin liberal eğilimli Tet Kale Partisine muhalif olarak biliniyordu.

 Moise suikastı

Haiti’nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Moise, 7 Temmuz 2021’de silahlı kişilerce evine düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, eşi Martine Moise yaralanmıştı. Moise’nin uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmesinin ardından Geçici Başbakan Claude Joseph, ülkede “acil durum” ilan etmişti.

Moise’nin ölümünden kısa süre önce atadığı ancak yemin etmediği için görevi resmiyet kazanmayan Ariel Henry de 21 Temmuz 2021’de başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

Suikasta ilişkin en az 40 kişi gözaltına alınmış ancak hiçbiri resmi olarak suçlanmamıştı.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.