ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2711
EURO
34,6754
ALTIN
2.393,76
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Kiliseler Birbirine Düştü

Kiliseler Birbirine Düştü
04.11.2019 18:26
A+
A-

Rusya ile Ukrayna arasındaki düşmanlık kiliselere de yansımış durumda. Rus kilisesi Ukrayna Kilisesine ambargo uyguluyor ve tüm ortodoksların bu ambargoya uymasını bekliyor.

ne var ki Yunan Kilisesinin Ukrayna Ortodoks kilisesini tanıması Rusya Ortodoks Kilisesinin hoşuna gitmedi.

Yunan Kilisesi Ukrayna Ortodoks Kilisesi lideri Epifani Dumenko'yu resmen tanıyınca Rus Kilisesi karşı hamlede bulundu.

18-21-32-resim-73e530b5

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, dün Moskova’daki Kurtarıcı İsa Katedrali’nde yapılan ayinde Yunan Ortodoks Kilisesi lideri İkinci Ieronymos’un adını ilk kez anmadı.

Bu durum Patrik Kirill’le Başpiskopos Ieronymos’un ayinler arası ilişkilerinin kesildiği anlamına geliyor.

18-21-28-resim-a6d1e8ac

Böylelikle, mevcut Atina Başpiskoposu Ieronymos’un adı Rus Ortodoks Kilisesi’nin din adamlarının isimlerinin yer aldığı anma listesinden silinmiş oldu.

Rus Kilisesinin Yunan Ortodoks kilisesi patriğinin adını ayinde anmama nedeni ise bilindiği üzere siyasi. Ukrayna ile Rusya arasındaki düşmanlık ve savaş hali… 

Rusya'nın Yunan Patriğinin adını anmamasının Ukrayna ve Yunan Kiliselerini biribirine daha da yaklaştıracağı düşünülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.