ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3351
EURO
35,1782
ALTIN
2.246,99
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
10°C
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

MAZLUMDER, SURİYE SIĞINMACILAR

MAZLUMDER, SURİYE SIĞINMACILAR
13.04.2021 17:21
A+
A-

Suriyeli Sığınmacılara Yönelik Nefret Söylemlerine Son Verilmelidir!

Ülkemiz sınırları içinde milyonlarca Suriyeli mülteci bulunmaktadır. İç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınmak zorunda kalmış bu çaresiz insanlar, toplumun bir kesimi tarafından “ensar” mantığıyla kucaklanırken, toplumun önde gelen bazı siyasi önderleri tarafından gündelik siyasi çıkarlara alet edilmektedir. İktidarı yıpratmak adına medya ve sosyal medya üzerinden nefret söylemi gerçekleştirilmekte, halk mültecilere karşı tahrik edilmeye çalışılmaktadır.

Her ne yolla olursa olsun bir ülke sınırına ulaşan ve sığınma talep eden insanların geri çevrilmemesi, uluslararası sözleşmelerle teminat altına alınmış bir haktır. Türkiye’nin de kısmen taraf olduğu bu sözleşmelerin yanında, toplumun dini kültürü de; komşusu açken tok yatanı eleştirmekte ve Ensar Muhacir örnekliği üzerinden mazluma sahip çıkmayı özendirmektedir. Bir sıkıntıdan kaçarak kapımıza gelmiş insanlara kucak açmak, hem uluslararası sözleşmeler hem de dini değerler açısından bir sorumluluktur.

Unutmamak gerekir ki mültecilik, modern üretim tarzlarının, iklim değişikliklerinin ve uluslararası çatışmaların yol açtığı ağır bir mağduriyettir. Mülteciler ise modern zamanların yetimi, korumasız ve savunmasız kalmış mağdurlarıdır. Yetim gülmeden insanlık gülemez; komşusu aç olan kendi evinde huzur bulamaz. Mültecilere karşı nefret söylemi büyük bir insanlık suçu ve maşeri vicdanı yaralayan kötü bir eylemdir. Nefret söylemiyle birlikte sığınmacılara yönelik saldırılar artmakta, manevi kişiliklerine zarar vermeden yaşam hakkı ihlaline kadar türlü hak ihlalleriyle karşılaşmalarına yol açılmaktadır.

MAZLUMDER olarak;

  • Bütün siyasi önderleri, medyayı ve propagandanın etkisinde kalan toplum kesimlerini sorumluluğa; kutuplaştırmayı arttırıcı söylemleri terk etmeye davet eder,
  • Nefret söylemlerinin adli ve idari tedbirlerle engellenmesini, bu söylemler sonucu oluşan suçların ise etkin bir şekilde soruşturulup gerekli cezaya çarptırılmasını talep ederiz.
  • MAZLUMDER

#Suriyeliler

#MülteciZamanınYetimidir

#SığınmacıZamanınYetimidir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.