ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

MİT, 2021 FAALİYET RAPORU

MİT, 2021 FAALİYET RAPORU
13.03.2022 08:32
A+
A-

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’nın 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nda, dikkat çekici detaylara yer verildi. MİT Raporunda, hipersonik füze denemelerindeki artışa değinildi.

MİT Başkanı Dr. Hakan Fidan, MİT Başkanlığı’nın 2021 Yılı Faaliyet Raporu için bir sunuş metni kaleme aldı. Fidan’ın imzasıyla yayımlanan metinde, 2021 yılında özellikle hipersonik füze denemelerindeki artış ile gelişen siber teknoloji ve siber saldırılara vurgu yapıldı.

Bahsi geçen metinde, şu ifadelere yer verildi: “2021 yılında koronavirüs pandemisi ile birlikte ülkelerin siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda sınandığı, nitelik ve nicelik itibarıyla çeşitlenen tehditlere karşı bölgesel ve küresel ittifakların daha fazla önem kazandığı, birçok ülkede toplumsal olayların ivmelendiği bir süreç yaşanmıştır. Bölgesel çatışma alanları ve bunlara bağlı gerginlikler mevcudiyetini korumuştur.

Koronavirüs ve iklim değişikliği gibi uluslar ötesi sorunlar küresel alanda işbirliğini gerektirirken, ülkelerin siyasi, sosyal ve finansal alanlarda yaşadıkları zorluklar ve rekabetler, güç mücadelesini şekillendirmede rol oynamıştır.

Klasik tehditlerin yanı sıra bu tehditlerin evriln1esi ve değişmesiyle yeni tehdit alanları da ortaya çıkmaktadır. Örneğin hızlanan hipersonik füze denemeleri, gelişen siber teknoloji, uzayda yaşanan rekabet, siber saldırılar, sanal gerçekliğin beraberinde getirdiği yeni risk alanları ve aşırı sağ hareketler 2021 ‘de öne çıkmıştır.

Milli İstihbarat Teşkilatı, küresel bir idrak anlayışı ve değişimin sürekli olması gerektiği bilinciyle söz konusu tehditler karşısında gerekli ön alıcı adımları atına refleksini 2021’de de göstermiştir. Teşkilat olarak birçok alanda ve konuda devletimizin ali menfaatleri doğrultusunda değişen ve dönüşen küresel tehditlere karşı başarılı çalışmalara imza atılmış ve devletimizin üst kademesinin doğru bilgiye zamanında ulaşmasına önem verilmiştir. Bu kapsamda Teşkilatın ana görevlerinden olan cari ve stratejik istihbarat derleme faaliyetlerine yıl içerisinde eksiksiz şekilde devam edilmiştir.”

Hipersonik Füze Nedir?

Çeşitli ülkeler tarafından geliştirme faaliyetlerine devam edilen hipersonik füzeler, Mach 5 ve daha yüksek hızlarda uçuş hızı bulunan füzelerdir. Nükleer ve konvansiyonel harp başlığı taşıyabilen hipersonik füzeler, yüksek hızları sebebi ile günümüzde hiçbir hava/füze savunma sistemi tarafından önlenememektedirler. Bu sebepten ötür ülkeler, hipersonik füze çalışmalarına ağırlık vermişlerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.