ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Müezzin Sesi Duymak İstemiyorum

Müezzin Sesi Duymak İstemiyorum
10.02.2022 18:13
A+
A-

Fransız ırkçı siyasetçi ve Fransa Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour yine skandal bir açıklama yaptı. Açıklamasında bu kez camileri ve ezanı hedef aldı.

“Fransa’da müezzin sesi duymak istemiyorum ve eğer ben cumhurbaşkanı olursam duymayacağım.”

Zemmour, nisan ayında yapılacak seçimde cumhurbaşkanlığı için yarışacak.

“DEVASA CAMİLERİ REDDEDİYORUM”

Aşırı sağcı söylemleriyle taraftar toplamaya çalışan siyasetçi, BFMTV kanalında halkın sorularını yanıtladı. Fransa’nın “kiliseler manzarası” olarak kalması gerektiğini söyleyen ırkçı siyasetçi, “devasa camileri reddediyorum.” dedi.

Fransa’da bir başka tartışma konusu ise spor müsabakalarında başörtü yasağı düzenlemesi. Fransız Senatosu’nda 18 Ocak’ta kabul edilen yasa teklifi, Ulusal Meclis’te karara bağlanacak. Bu süreçte ise teklif karşıtları yasayı protesto ediyor.

DİNİ SEMBOLLERE YASAK

Paris polisi, “kamu düzenini tehlikeye atabilir” iddiasıyla, planlanan bir gösteriyi iptal etti. Gösteriyi organize eden Başörtülüler Kolektifi mahkemeye başvurdu. Paris İdare Mahkemesi protesto özgürlüğünün ciddi şekilde ihlal edildiği gerekçesiyle yasağı kaldırdı.

Mahkeme, gösteriyi engelleyen Paris Emniyet Müdürü’ne de para cezası verdi. Spor müsabakalarında başörtüsü yasağına ilişkin teklif kabul edilirse, Fransa’daki spor federasyonlarının etkinlik ve müsabakalarında, ‘bariz dini semboller’ kullanılamayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.