ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3400
EURO
35,0909
ALTIN
2.239,60
BIST
8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Ölenlerin Sayısı 44’e Yükseldi

Ölenlerin Sayısı 44’e Yükseldi
08.08.2022 06:18
A+
A-

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 44’e yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu bir kişinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi. İsrail, abluka altındaki Gazze’ye hava saldırılarına devam etti. Bakanlığın açıklamasında, 5 Ağustos’tan bu yana düzenlenen saldırılarda 15’i çocuk, 4’ü kadın olmak üzere hayatını kaybedenlerin sayısının 44’e ulaştığı kaydedildi.Yaralı sayısının 360’a yükseldiği belirtilen açıklamada, yaralıların sağlık durumuna ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

İsrail ile Gazze’deki İslami Cihad arasında ateşkesİsrail ordusunun, İslami Cihad Hareketi’ne ait noktaları hedef aldığı gerekçesiyle 5 Ağustos’ta abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılar, bugüne kadar devam etmişti. Gazze’den de İsrail tarafına bir dizi roket atışıyla karşılık verilmişti.İslami Cihad Hareketi ve İsrail Ulusal Kamu Diplomasi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamalarda bu gece 23.30’da taraflar arasında ateşkesin uygulamaya gireceği duyurulmuştu.

İsrail ordusu, Gazze merkezindeki caddeyi hedef aldıİsrail ordusunun, İslami Cihad’a ait noktaları hedef alacağı gerekçesiyle 5 Ağustos’ta abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılar bugün de devam ediyor.İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze şeridi içinde İslami Cihad’a ait olduğu gerekçesiyle iki askeri karakolun hedef alındığı belirtildi. Ordu, insansız hava aracıyla da havan fırlatılmakta kullanılan bir noktanın vurulduğunu açıkladı.Filistin kaynakları, İsrail’in Gazze’nin şehir merkezinde bir mezarlığın yakınında bir at arabasına düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da olduğu can kayıpları yaşandığını aktardı.

Gazze’nin kuzeyinde düzenlenen saldırıda da ölenlerin olduğu paylaşıldı.Gazze’den akşam saatlerinde İsrail yönüne çok sayıda roket atıldı. Tel Aviv kenti ve çevresindeki Yafa, Holon, Bat Yam gibi bölgelerde saldırı sirenleri çaldı. İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe’den ateşlenen füzelerin roketleri havada imha etmesi sonucu patlama sesleri geldiği bildirildi.

İsrail makamlarının, Gazze şeridi çevresindeki yerleşim birimlerine ikinci bir emre kadar evlerini terk etmemesi talimatı verdiği belirtildi.İsrail Başbakanı’ndan “Gazze operasyonu hedefine ulaştı” açıklamasıİsrail Başbakanı Yair Lapid’in, bugün Gazze şeridi çevresindeki yerleşim birimlerinin yerel yöneticileriyle yaptığı görüşmede, “İsrail’in Gazze operasyonunda hedeflerine ulaştığını, çatışmayı sonlandırmaya hazırlandığını” söylediği belirtildi.İsrail basınındaki haberlere göre, toplantıya katılan isimler görüşmedeki “ana mesajın bu olduğunu” paylaştı.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.