ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞÜYOR

OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞÜYOR
05.07.2022 17:40
A+
A-

Konunun uzmanları geçtiğimiz günlerde meclise gelen elektrikli otomobillerdeki ÖTV oranının düşürülmesi ile ilgili yasayı yorumladı.

Hali hazırda sıfır bir binek otomobil için 350 bin TL’nin üzerinde bir rakamı gözden çıkarmak gerekiyor. Bu da Clio, Egea gibi otomobillerin en boş versiyonları için geçerli olan bir durum..

Şu sıralar hem sıfır, hem de ikinci el otomobillerde fiyatlar iyiden iyiye coşmuş durumda. Öyle ki artık 100 bin TL altına doğru düzgün ikinci el bir otomobil almak bile mümkün değil. Peki bu durum daha ne kadar böyle devam edecek? Otomobil fiyatları düşmeyecek mi? İkinci eldeki bu şişkin tablo düzelmeyecek mi? Evet düzelecek.

Konunun uzmanları geçtiğimiz günlerde meclise gelen elektrikli otomobillerdeki ÖTV oranının düşürülmesi ile ilgili yasayı yorumladı. Bu yasa sayesinde TOGG, Kona gibi SUV tarzındaki otomobilleri 700 bin TL ve altı fiyatlara almamız mümkün olacak. Hepsi bu kadar da değil, ZOE, Twizzy ve benzeri elektrikli otomobillerin fiyatları da önemli oranda düşecek. Elektrikli otomobillerin önünü açacak olan bu yasa teklifi ile dizel ve benzinli otomobillerin fiyatlarında da büyük düşüşler bekleniyor. Öyle ki bazı modellerdeki fiyat düşüşün yüzde 20’leri bulabileceği konuşuluyor.

Uzmanlar özellikle 2023 başlarında otomobil pazarındaki fiyatların tepetaklak olacağı konusunda eminler. Bu sebeple Türkiye’nin elektrikli otomobillere geçişinin de hız kazanacağı konuşuluyor. Bekleyip göreceğiz.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.