ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Putine Destek veren Gazetecilerin şüpheli ölümleri

Putine Destek veren Gazetecilerin şüpheli ölümleri
09.01.2024 03:48
A+
A-

Rusya’da devlet kademesinde ve Rusya’nın resmi medya kuruluşlarında görevli isimlerin gizemli ölümleri devam ediyor. Dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en büyük destekçilerinden biri olan Kuban’ın Yayın Yönetmeni olarak görev yapan 48 yaşındaki Zoya Konovalova’nın cansız bedeni Krasnodar’daki evinde bulundu.

Yetkililer Konovalova’nın cansız bedeninin yanında 52 yaşındaki eski eşi Andrey Gubatiyka’nın da bulunduğunu aktardı. Rus mankamlar olayla ilgili soruşturma başlatırken şüpheli bir ölüm olduğunu ve Konovalova’nın zehirlenmiş olabileceğini açıkladı.

Yetkililer cesetlerin yanında “toz madde” bulunduğunu da açıkladı. Rus Soruşturma Komitesi Sözcüsü, “Cesetlerde gözle görülür yaralanma tespit edilmedi. İlk belirlemelere göre ölüm nedeni olarak bilinmeyen bir maddeden zehirlenme görülüyor” dedi.

Konovalova’nın iş arkadaşları ve yakınları genç kadının hayatı boyunca uyuşturucu kullanmadığını açıklayarak bu iddiaları yalanladı. Yetkililer Konovalova ve eski eşinin en az 24 saat sonra bulunduğunu da belirtti.

Konovalova, devlet televizyonu VGTRK’nin bünyesinde yer alan Kuban’da çalışıyordu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Putin’i destekleyen çok sayıda üst düzey isim şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmişti. Daha önce VGTRK’nin önemli figürlerinden biri olan Vladimir Solovyov’a suikast girişimi düzenlemişti.

Geçen ay ise Putin’in en sevdiği gazetelerden olan Komsomolskaya Pravda’nın yayın yönetmeni yardımcısı Anna Tsareva şüpheli bir şekilde öldürülmüştü. Tsareva’nın eski patronu Vladimir Sungorkin de geçen yıl kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.

Mart’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı askeri blog yazarlarının St. Petersburg’da bir kafede toplandığı ve konferans düzenlediği sırada patlama meydana geldi. Ünlü Rus blog yazarı Vladlen Tatarski öldü.

2022’de ise Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldü. Rusya, Dugin’in kızının planlı bir şekilde öldürüldüğünü açıkladı. Ukrayna’da konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Aleksandr Dugin, Vladimir Putin’in “beyni” olarak tanımlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.