ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5410
EURO
34,9121
ALTIN
2.423,55
BIST
9.709,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Rusya, İtalya’ya gönderdiği doktorlar arasına casus yerleştirmekle suçlanıyor

Rusya, İtalya’ya gönderdiği doktorlar arasına casus yerleştirmekle suçlanıyor
05.04.2020 02:34
A+
A-

Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, geçen Cumartesi günü Başbakan Giuseppe Conte ile yapılan bir telefon görüşmesi sırasında virüs kapılmış ülkeye yardım sözü verdi.

Moskova daha sonra, Avrupa'nın koronavirüs salgınının merkez üssü olan Milano'ya tıbbi malzeme ile birlikte dokuz uçak ve 100'den fazla uzman gönderdi.

Ancak İtalyan Hükümeti içindeki anonim kaynaklar la stampa gazetesine verdiği demeçte, Rus dağıtımının bakteriyolojik dezenfeksiyon için ekipman ve vantilatörler ve KKD değil, kimyasal-biyolojik sterilizasyon için bir saha Laboratuvarı içerdiğini söyledi.

'Bu Rus malzemelerinin yüzde 80'i tamamen işe yaramadı ya da İtalya'ya çok az fayda sağladı. Başka bir deyişle, teslimat daha çok bir bahane gibiydi,' bir kaynak iddia edildi.

Yetkililer, Rusya'nın ordu tarafından yönetilen 104 güçlü Birliğinin GRU istihbarat kanadından operatörler içereceğini iddia etti.

Onlar da Bay Conte paketi kabul ettiğini söyledi, 'sevgiyle Rusya'dan' lakaplı, Bay Putin ile iyi bir kişisel ilişki sağlamak amacıyla.

Moskova, La Stampa'nın raporunu reddetti ve Büyükelçi Sergei Razov devlet tarafından işletilen RIA Novosti haber ajansına şunları söyledi: 'Bu tür iddialar sapık bir aklın ürünüdür. Başı dertte olan dost insanlara yardım etmek için özverili bir arzu sinsi olarak görülür.'

Roma'daki Rus Büyükelçiliği, la Stampa'nın sözde 'Rusofobik Soğuk Savaş sahte haberlerini'kınayan bir rejim sözcüsünden bir açıklama yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.