ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5707
EURO
34,7707
ALTIN
2.491,02
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Trump’tan FBI’a şok suçlama: Darbe yapacaklardı

Trump’tan FBI’a şok suçlama: Darbe yapacaklardı
25.09.2020 17:36
A+
A-

The Federalist'te yer alan bir habere göre, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları, 2016 seçimleri sırasında ve sonrasında Donald Trump'ı devirmek için harekete geçen FBI, eski direktörü James Comey ve kurumun yasadışı eylemlerinden o kadar korktular ki, kısa bir süre öncesinde kendilerini korumak için sorumluluk sigortası yaptırdılar.

FBI'ın bu yönde attığı adımları belgeleyen yazışmalar ve FBI notları, Michael Flynn'in hukuk savunma ekibine başkanlık eden avukat Sidney Powell'ın federal mahkeme dosyasında yer aldı. Söz konusu belgelerin, mahkemeye sunulduğu bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump da, söz konusu belgelere işaret ederek FBI'ın darbe yapmaya çalıştığını ileri sürdü. Florida'daki bir seçim mitinginde konuşan Trump, kalabalığa FBI'ın bir 'darbe' girişiminde yakalandığını söyledi.

Trump bugün de, The Federalist'in haberine atıfta bulunarak, 'Rus cadı avına karışan FBI ajanlarından bir yığın kısa mesaj yayınlandı. Bunu görmelisiniz.' dedi.

Bu insanlar pislik. Darbe yapmaya çalışıyorlardı. Onları daha önce yakaladık, onları milletimizi gözetlerken yakaladık… Asla unutma: Benim peşimdeler, çünkü ben senin için savaşıyorum.

İsimleriyle ilgili henüz bilgi paylaşılmayan federal ajanlar arasındaki kısa mesajlardan oluşan belgeler, hem FBI hem de CIA personelinin, Trump göreve gelmeden günler önce mesleki sorumluluk sigortası yaptırdığını gösteriyor.

Ajanların, Trump-Rusya soruşturmasının ilk ayağı olan ve daha sonra FBI kod adıyla 'Crossfire Hurricane' olarak bilinen olayları ve Adalet Bakanlığı'ndaki yasadışı medya sızıntılarından korktuğu belirtiliyor.

Bir ajan, 10 Ocak 2017'de, Trump'ın göreve başlamasından yaklaşık 10 gün önce, 'Hepimiz gittik ve mesleki sorumluluk sigortası satın aldık.' diyor.

Bir diğer ajanın, 'Tüm uzmanlar mı?' sorusuna, 'Evet. Ajans'taki tüm millet.' şeklinde yanıt veriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.