ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3396
EURO
35,1060
ALTIN
2.238,79
BIST
8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

YAHUDİ İNSAN HAKLARI KURULUŞU “B’Tselem” İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ

YAHUDİ İNSAN HAKLARI KURULUŞU “B’Tselem” İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ
16.05.2021 12:34
A+
A-

İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin 2014'ten beri bu kadar çok ölüm ve yıkıma tanık olmadığı aktarılarak, İsrail'in "savaş suçu" işlediği belirtildi.

İsrailli insan hakları kuruluşu B’Tselem, İsrail’in Gazze Şeridi’nde “savaş suçu” işlediğini belirterek, uluslararası topluma harekete geçme çağrısında bulundu.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
Kuruluştan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in politkalarını değiştirmek için harekete geçilmesi gerektiği belirtilerek, “Uluslararası toplumun, daha çok insanın ölmemesi için acilen harekete geçmesi gerekiyor.” ifadesi kullanıldı.

“İSRAİL ‘SAVAŞ SUÇU’ İŞLİYOR”
“Gazze Şeridi’nin 2014’ten beri bu kadar çok ölüm ve yıkıma tanık olmadığı” aktarılan açıklamada, İsrail’in “savaş suçu” işlediği belirtildi.

Açıklamada, İsrail’in “Surların Muhafızı” adıyla askeri operasyon başlattığı günden bu yana, evler ve yüksek katlı binalar gibi sivillerin yoğun bulunduğu yerleri bombaladığı kaydedildi.

“İsrail’in düzenlediği saldırılarla, ticari dükkanlara, su ve elektrik şebekeleri gibi önemli noktalara, caddelere ve tarım arazilerine büyük zararlar verdiği” yönündeki raporların hatırlatıldığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin saldırılar öncesinde de insani krizin içinde bulunduğu, bu krizin bir nedeninin İsrail ablukası olduğu vurgulandı.

Gazze ölüyor dünya bakıyor. Bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de katliam yapan İsrail; havadan, karadan ve denizden Filistinli sivillerin yaşadığı evleri, okulları, camileri, bakanlıklara ait binaları ve şehrin altyapısını aralıksız olarak bombalıyor. Saldırılarda bugüne kadar 41’i çocuk, 23’ü kadın olmak üzere 149 Filistinli Gazze’de şehit düşerken, binden fazla kişi de yaralandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.