ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3346
EURO
35,2006
ALTIN
2.247,92
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
10°C
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Yahudilere mülk satanın cenazesi yıkanmaz

Yahudilere mülk satanın cenazesi yıkanmaz
14.04.2021 21:45
A+
A-

Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb, işgal altındaki Kudüs'te bazı evlerin Yahudi yerleşimcilere satılmasına 1935 yılında verilen fetvayı hatırlatarak cevap verdi.

Şeyh Selheb “Kudüs halkına ait ev ve gayrimenkullerin işgalcilere peşkeş çekilmesinin arkasında kim varsa vatanlarına ve dinlerine ihanet etmiştir. Bir kez daha hainlerin boykot edilmesini ve kendileriyle hiçbir şekilde temasa geçilmemesini farz kılan ilgili fetvayı hatırlatıyoruz.” dedi.

1935’te yayınlanan söz konusu fetva, Yahudilere satış yapan Müslümanlarla her türlü irtibatın kesilmesini, öldüklerinde cenazelerinin yıkanmamasını ve cesetlerinin Müslüman mezarlıklarına defnedilmemesini öngörüyor.

Konuşmasında Şeyh Selheb, “Bir kaç kuruşluk dünya malına tamah edip dinine ve vatanına ihanet eden biri öldüğü zaman yıkanmayıp cenazesi ne kefenlenmeli ne de Müslüman mezarlıklarına gömülmelidir. Bu 1930’lardan beri verilen asir bir şer’i fetvadır.” diye söyledi.

Açıklamada, “Dinlerini ve vatanlarını birkaç dirhem ve ölümlü bir dünya karşılığında sattılar. Gün gelip öleceklerini, nereye gideceklerini ve cehennem ateşinin kendilerini beklediğini bilseydiler bunu yaparlar mıydı?” diye sordu.

Şeyh Selheb, “Böyle bir menfur hadise meydana gelirse yani bir Kudüslü kalkıp da mülkünü yerleşimcilere satarsa bu durumda şeriatın hükümleri tatbik edilmelidir. Ki kimse buna bir daha cüret edemesin. Her ne kadar böyle vakıalar yok denecek kadar az olsa da şeriat ahkamına tabi tutulmalıdır. Böylece bir daha tekrarlanamaz.” dedi.

Filistin toplumuna seslenen Şeyh Selheb, mukaddes Kudüs beldesinde bulunan özel mülkleri ve İslami gayrimenkulleri satmak konusunda Allah’tan korkmaları gerektiği belirterek, affedilemeyecek böyle bir günahtan kaçınmalarını talep etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.