ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3696
EURO
34,9488
ALTIN
2.325,48
BIST
9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

YUNANİSTAN NİHAYET İTİRAF ETTİ

YUNANİSTAN NİHAYET İTİRAF ETTİ
30.01.2022 13:34
A+
A-

ABD’nin EastMed projesinden desteğini çekmesinin ardından Yunan basını, “Dış politika tam bir çıkmazda” başlıklı analiz yazısıyla Atina hükümetini topa tuttu.

EastMed’in teknik ve finansal olarak zor olduğu ifade edilen analiz yazısında, “Dış politikamızda kral gerçekten çıplak. EastMed, buzdağının sadece görünen kısmı. EastMed’in çöküşü, çelişkili ve maksimalist duruşlar üzerine kurulu “Türkiye” politikamızın çıkmaza girdiğini gösteriyor” denildi.

“Türkiye karşıtı anlaşmalarla hiçbir şey elde edemedik”
Türkiye karşıtı anlaşmalarla Yunanistan’ın hiçbir şey elde edemediğine vurgu yapıldı.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

“Ankara’nın Moskova ile iş birliğini ilerletmesi Amerika’ya katılmamız için altın bir fırsat olduğunu düşündük. Kendimizi “en sadık müttefik” ilan ettik ve Washington’la ikili askeri ilişkilerimizi geliştirerek, onu Rus karşıtı haçlı seferinde “gelişmiş bir ileri karakol” haline getirdik. Ama ABD için asıl meselenin Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşmasını engellemek olduğu görüldü. Şimdi ise Rusya ile olası bir çatışmanın ön saflarında yer alma tehlikesiyle karşı karşıyayız.”

Türkiye ile giriştiği jeopolitik rekabet nedeniyle Fransa’nın desteğini aldıklarını belirten Yunan basını, “Ancak Afrika’daki Fransız politikasının çöküşü, sömürge geçmişine özlem duyan bir orta güce, askeri olarak ne kadar güvenebileceğimizin bir göstergesidir. Ve kesinlikle hiçbir Fransız cumhurbaşkanı, çocuklarını Yunanistan için ölüme göndermez” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’yi dışlama stratejimiz başarısızlığa mahkumdur”
Bölgedeki barış için Türkiye ile doğrudan diyalog kurmaktan başka hiçbir yolun olmadığını yazan Yunan basını, “Bunu inkar edenler macera peşinde koşuyorlar. Olası bir çatışma bizim için felaket olur. Türkiye’yi tecrit etme, kuşatma, Akdeniz’den dışlama stratejimiz başarısızlığa mahkûmdur. Türkiye her yönden bizden daha fazla ağırlığa sahip ve bu nedenle Yunan-Türk çatışmasında üçüncü bir taraf pek de bizden yana olmayacak. Bunca yıldır stratejimiz açıkçası işe yaramadı” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.