ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4520
EURO
34,7348
ALTIN
2.440,26
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yunanistan’da Aşı Olmayanlara Baskı Artıyor

Yunanistan’da Aşı Olmayanlara Baskı Artıyor
13.07.2021 10:04
A+
A-

Yunan hükümeti, aşı olmayan vatandaşlarına karşı baskıyı artırıyor. Başbakan Mitsotakis, aşı olmayanların bundan sonra gastronomi hizmeti veren veya kültürel etkinlik yapılan iç mekanlara alınmayacağını açıkladı.

Atina’da bu akşam yeni korona önlemlerini açıklayan Başbakan Kiryakos Mitsotakis, Yunanistan’da aşı olmayan kişilerin artık gastronomi hizmeti veren işletmelerin ya da kültürel etkinlik yapılan yerlerin iç mekanlarına giremeyeceklerini duyurdu. Ayrıca sağlık ve yaşlı bakımı alanlarında çalışanlara da aşı zorunluluğu getireceklerini söyleyen Mitsotakis, bu kişilerin aşı olmamaları halinde ise açığa alınacaklarını söyledi.

Başbakan Kiryakos Mitsotakis

Mitsotakis, “Bazılarının davranışları yüzünden bu ülkeyi tekrar kapatmayacağız” dedi.

Mitsotakis, bu önlemlerin sebebini “Şu anda yoğun bakımdaki hastaların yüzde 99’u aşı olmayan kişiler” diyerek gerekçelendirdi. Yunanistan’ın diğer ülkeler gibi çifte tehdit altında olduğunu ifade eden Yunan Başbakan, bu iki tehdidi “agresif Delta varyantı ve aşısızlar” olarak sıraladı. Mitsotakis, “Tehlikede olan Yunanistan değil, aşı olmayanlar” diye konuştu. Yunan hükümeti, ordu mensuplarına da aşı zorunluluğu getirmeyi planlıyor.
Vaka sayıları tırmanışta

Yunanistan’da gevşeme kararlarının hayata geçirilmesinin ardından son 10 gündür vakalar yine tırmanışa geçmiş durumda. Uzmanlar, vaka artışını gece eğlence mekanlarınınaçılmasına bağlıyor. Yunanistan’da son 14 günlük insidans oranı 100 bin kişide 70 olarak açıklandı.

Yunanistan’da eğlence mekanları geçtiğimiz günlerde açılmıştı

Yunanistan, 26 yaşın altındaki grupta aşılanmayıteşvik için hediye çeki vereceğini açıklamıştı. İlk doz aşısını olanlar, 150 euro değerinde dijital çeki turizm ve eğlence sektörlerindeki faaliyetlerde kullanabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.