ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ABD, DEAŞ’I Geri Döndürmeye Çalışıyor

ABD, DEAŞ’I Geri Döndürmeye Çalışıyor
27.01.2022 12:12
A+
A-

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Bessam Sabbah, Washington yönetiminin DEAŞ terör örgütünü geri döndürmeye çalıştığını ifade etti.

BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada Sabbah, DEAŞ terör örgütü ve terör örgütü PKK/YPG saldırılarının ve Haseke’deki ABD uçaklarının altyapıyı tahrip etmesinin Güvenlik Konseyi’ni harekete geçirmesi çağrısında bulundu.

Ayrıca ABD yönetiminin Haseke’de yaşananlarla ilgili olarak da konuşan Sabbah, “Washington, Suriye topraklarında kalabilmesinin gerekçesi olarak DEAŞ’I geri döndürmeye çalışıyor.” açıklamasında bulundu.

Bessam Sabbah, bazı ülkelerin hükümetlerini, Suriye’nin kuzeydoğusundaki kamplarda ve gözaltı merkezlerinde tutulan terörist vatandaşlarını ve ailelerini ülkelerine geri gönderme sorumluluklarından kaçtıklarına işaret etti.

Suriye BM Daimi Temsilcisi Bessam Sabbah

“BM, İŞGALCİ ABD’NİN SURİYE’DEKİ VARLIĞINI SONA ERDİRMELİ”

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Sabbah, bu olayların Güvenlik Konseyi’nin Amerikan işgal güçlerinin Suriye’nin kuzeydoğusundaki varlığını sona erdirmek için çalışmasını ve ayrılıkçı terör örgütü PKK/YPG’nin sponsorluğunu sona erdirmesini gerektirdiğini açıkladı

Sabbah, bazı Batılı ülkeler temel sorunları örtbas etmeye ve durumu daha da kötüleştiren uygulamalarını sürdürmeye devam ettiği sürece, Suriye’deki duruma ilişkin herhangi bir tartışmanın yetersiz ve zaman kaybı olduğunu yineledi.

Öte yandan Sabbah, “Güvenlik Konseyi bugün Suriye’deki siyasi durumu tartışmak için bir toplantı düzenliyor, yarın insani mesele hakkında bir başka toplantı daha düzenleyecek. Birkaç gün önce Ortadoğu’daki durumla ilgili bir toplantı düzenlendi ve ‘kimyasal dosyası’ ile ilgili her ay bir toplantı düzenliyor. Tüm bu toplantılarda Suriye’deki durum seçici ve ön yargılı bir şekilde ele alınıyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.