ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5260
EURO
34,7173
ALTIN
2.493,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

ABDULLAH GÜL’ÜN DANIŞMANI REŞİT AYDIN İSTİFA ETTİ

ABDULLAH GÜL’ÜN DANIŞMANI REŞİT AYDIN İSTİFA ETTİ
11.06.2021 18:45
A+
A-

Abdullah Gül'ün danışmanı Reşit Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu. Aydın, İstifa metninde HDP'ye kapatma davasına karşı geliştirilen "siyasi dil" ve HDP'ye destek açıklamalarının bardağı taşıran son damla olduğunu yazdı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ’ün danışmanı Reşit Aydın, kişisel sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıkladı. Aydın, yaptığı açıklamada Abdullah Gül ’le ilgili şu sözleri kullandı:

“Aramızdaki görüş ayrılıkları, kendilerinin öderlik ettiği yeni siyasi oluşum sürecinde arttı. Özellikle 15 Temmuz sonrası FETÖ ve işbirlikçilerinin Türkiye ’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’a yönelik saldırılarının siyasi partiler iltisaklıyla olduğunu müşahade ettim. Bu çirkinlikler ve hukuksuzluklara da her seferinde karşı çıktım.”

“Kalkışma eylemlerine destek ilişkiyi çekilemez hale getirdi”

Aydın ’ın istifa mektubundaki Ali Babacan ve HDP ile ilgili sözleri de dikkat çekti:

“Son olarak yeni bir “GEZİ” denemesi olarak sunulan , örgütlenen ve de ne yazık ki Abdullah Gül, Ali Babacan tarafından da desteklenen Boğaziçi Üniversitesi kalkışma eylemleri, bizim açımızdan bu ilişkiyi yürütülemez ve çekilmez hale getirdi.”

Raşit Aydın sözlerini söyle tamamladı:

“Şartsız ve koşulsuz Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında emrinde olduğumu, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’a yönelik her türlü saldırının ve iftiranın karşısında açıkça duracağımı bil vesile belirtiyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.