ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3308
EURO
35,1814
ALTIN
2.247,37
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Almanya Kömüre Dönüyor

Almanya Kömüre Dönüyor
21.06.2022 20:22
A+
A-

Almanya, Rusya’dan gelen doğal gaz eksikliğini telafi etmek için elektrik üretiminde kömür kullanımını artıracak.

Almanya, diğer AB ülkeleri ile birlikte ‘kirli yakıt’ kullanımını azaltmak ve yeşil enerjiye doğru ilerlemek için adımlar attığından, elektrik üretmek için daha fazla kömür kullanma ihtiyacına karşı, ancak Habeck’e göre mevcut durum seçici olmak için çok ciddi.

Alman Enerji Bakanı, “Gaz tüketimini azaltmak için elektrik üretmek için daha az gaz kullanılmalıdır. Bunun yerine kömürlü termik santrallerin daha fazla kullanılması gerekecek. Bu acı, ancak bu durumda gaz kullanımını azaltmak için basitçe gerekli” dedi.

Berlin, 2030 yılına kadar ülkede enerji üretimini kömürsüz hale getirmek istiyor, ancak bu koşullar altında bu hedefin değiştirilmesi gerekebilir.

Bakan ayrıca, depolama tesislerine daha fazla gaz getirilmesi gerektiğini, aksi takdirde “ kışın çok sıkışık olacağını kaydetti. ”

Alman medyasına göre, Almanya’daki gaz depolama tesisleri şu anda yaklaşık yüzde 57 oranında dolu.

Bu arada, gazeteye göre, Alman Ekonomi Bakanlığı, enerji santrallerini depolama sahalarına dönüştürülmek üzere modernize ederek bir “ gaz ikame rezervi ” oluşturmak için yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

Bir gaz ihalesi ve ilave gaz alımı için 15 milyar euro değerinde bir kredi de dahil olmak üzere birçok başka mekanizma da çalışıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.